Nya Konditoriet

För ett tag sedan testade vi våfflorna på Nya Konditoriet i Falköping, men då våfflor kanske inte riktigt faller innanför den vanliga ramen för fika – och då Nya Konditoriet verkade ha mycket annat gott fika – bestämde vi oss för att återvända dit: denna gång med fokus på deras vanliga fika. Om ni har missat våffelrecensionen kan ni läsa den här. Miljön på Nya Konditoriet hade inte förändrats sedan vi var där senast, så det betyget är oförändrat. Däremot upplevde vi personalbemötandet bättre under vårt första besök.
Nya Konditoriet har ett klassiskt utbud av fika, och denna profilering kan vara klok, med tanke på att Café Lilla Blå – som har ett mer modernt fikasortiment – finns på samma gata. Däremot har Nya Konditoriet ändå ett gediget utbud av kaffedrycker, och Fikapatrullen bestämmer sig för att testa varsin latte: varav den ena är smaksatt med hasselnöt och den andra med karamellsmak. Karamellsmaken visar sig tydligt i lattesmaken, och gör sig väl, men hasselnötssmaken visar sig vara en besvikelse: för den märks nämligen knappt av alls. Latten i sig har en ganska standardiserad smak, och vi föredrar cappuccinon som vi testade under det första besöket.
 
Till drycken väljer vi att testa en snickerskaka och en pariservåffla. Snickerskakan har en botten av havegryn och jordnötssmör, och är täckt med ett generöst nougattäcke. Snickerskakan har en lagom storlek, och nougatsmaken gör att den sticker ut jämfört med andra snickerskakor, och detta på ett bra sätt. Pariservåfflan är en estetiskt tilltalande kaka, som dessutom i detta fall har en balanserad smak mellan smörkräm och kex. Den mastigt söta smörkrämen möter det frasiga kexet, och dessa två kontrasterar bra till varandra. 
Sammantaget är vi nöjda med fikat på Nya Konditoriet, men vi rekommenderar deras våffelmeny framför deras bakverk: och detta beror inte på att bakverken är dåliga, utan snarare för att våfflorna sticker ut mer. Det är också intressant att se hur olika kundbemötandet kan vara, och det vi bär med oss från detta är att det ofta behövs flera besök på samma café för att få en sanningsenlig bild av personalens agerande. Överlag är Nya Konditoriet ett harmoniskt och mysigt café att fika på, och vi längtar efter att avnjuta våfflor och varm choklad där i vinter… 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *