Mössebergsbagaren

I Falköpingsområdet är Mössebergsbagaren ett välkänt bageri: deras bröd, kakor och tårtor går att hitta i de flesta matbutikerna i trakten. På vägen till Mössebergsbagarens café konstaterar Fikapatrullen att ”Mössebergsbagaren alltid paketerar sina bakverk i lyxiga förpackningar”, och med tanke på Mössebergsbagarens stora omsättning, som beskrivs på hemsidan, är det inte konstigt att bageriet är framstående även på den fronten. Enligt hemsidan har bageriet för tillfället 36 anställda, varav 26 heltidsanställda, och i genomsnitt bakar de 8000 tekakor per dygn. Med andra ord måste det finnas mycket kompetens innanför bageriets väggar. 
Mössebergsbagarens café ligger på Verkstadsgatan 10 i Falköping, vilket inte är ett jättecharmigt område. Samtidigt är det förståeligt att caféet och bageriet har sin verksamhet där, även om det som besökare inte är superkul att blicka ut över de närliggande industrierna i området. Trots att caféet ligger lite utanför centrum strömmar det in besökare – både sådana som väljer att fika på plats och personer som köper med sig fikabröd. Ytterligare en intressant observation är att majoriteten av fikagästerna är äldre män. Kanske är Mössebergsbagaren Falköpings gubbigaste café, helt enkelt? 😉
 
När vi kommer innanför dörrarna häpnar vi genast över Mössebergsbagarens stora fikautbud: det finns ett stort utbud av klassiska bakverk såsom bakelser, bullar och småkakor. Vissa av småkakorna har dessutom ett lågt sockerinnehåll. Fikapatrullen blir lite extra nyfikna på en chokladdekorerad bulle och en nötbiskvi. Bullen består av wienerdeg, vilket gör att den liknar ett wienerbröd. Chokladen gör att bullen blir lite kladdig, och smakmässigt är den stabil. Nötbiskvin är både godare och mer estetiskt tilltalande än en vanlig biskvi. Den har en mild smak, och att den är täckt av nougat istället för choklad gör också fikaupplevelsen trevligare. 
Mössebergsbagaren har ett smalt dryckesutbud, de erbjuder kaffe, te och läsk. I och med koffeinbegäret som sakta har börjat smyga sig på framåt eftermiddagen, väljer Fikapatrullen att avnjuta kaffe till fikat. Hur njutningsfullt det blev går dock att ifrågasätta – kaffet fyllde helt klart en funktion rent koffeinmässigt, men inte mer än så. Caféet erbjöd bara vanlig komjölk till kaffet, och en enkel åtgärd för att tillfredsställa både laktosintolerantas och veganers behov skulle vara att ha laktosfri eller plantbaserad mjölk som alternativ.
 
Cafédelen är inte den mysigaste, men Mössebergsbagaren har vänlig personal – och dessutom fika till lågt pris. Dessutom har Mössebergsbagaren tårtbuffé vissa dagar, vilket Fikapatrullen kommer att testa framöver. Sammanfattningsvis erbjuder Mössebergsbagaren stabilt fika till ett billigt pris: men fikat avnjuts lika bra hemma vid köksbordet, som i den aningen trista cafélokalen. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *