Café Stationshuset

Under senaste veckan har Fikabloggen varit norröver och testat några spännande caféer. Först i tur står Café Stationshuset, som ligger i Lesjöfors längs Inlandsvägen (riksväg 26). Det är lätt att hitta hit om du är på väg norrut. Caféet marknadsför sig som ”sista fiket innan Dalarna”. Kaffet är kanske godare i Värmland än i Dalarna? Fikabloggens läsare har säkert förstått att Café Stationshuset ligger i en gammal stationsbyggnad. Enligt hemsidan öppnades verksamheten 2014. Café Stationshuset är inte bara ett fik – här finns även en butik som säljer heminredning och kläder. Cafélokalen är mysigt renoverad med en genomtänkt romantisk lantlig stil med vita väggar och härliga prylar.

Utbudet är inte jättestort, men allt fikabröd ser smarrigt ut. Det finns också stora generösa räkmackor om man skulle önska sig något mer mättande. Till fikat kan man välja mellan olika kaffedrycker och dessutom finns det varm choklad. Priserna är ganska låga även om man inte kan tala om budgetnivå. 

Fikapatrullen väljer en morotskaka och ett wienerbröd som är fyllt med god vaniljkräm. Vi slår oss ned vid ett vackert rustik bord som är tillverkat av en gammal dörr. Kreativt och fint! Fikat är gott och det smakar extra bra i den trevliga miljön. Vi dröjer oss kvar en lång stund innan vi glada och mätta beger oss ut i höstrusket. Missa inte Café Stationshuset – det är en pärla i det lilla samhället Lesjöfors! 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *