Holmenstugan

Fikabloggen testar alla slags caféer – stora som små – men vi har ändå en viss förkärlek för lantcaféer. Härom helgen hade vi nöjet att få besöka ett sådant café, Holmenstugan, som ligger i en härlig lantlig miljö. Holmenstugan är belägen mellan Mullsjö och Habo i närheten av Habo kyrka (3,5 km). Det är inte bara en cafeteria utan även en restaurang. Dessutom har man cateringverksamhet och ordnar även bröllopsfester och andra festligheter (http://www.llagat.se/28061968). Om du blir sugen på Holmenstugans fika ska du passa på att åka dit en söndag. Den dagen har fiket öppet mellan kl.11.00-17.00.

Miljön runt Holmenstugan är verkligen idyllisk. Här finns betande hästar, skog och sädesfält runt knuten. Vid stugan finns en stor uteservering med utsikt över en vacker liten damm som du kan fästa ögonen på när du avnjuter ditt fika. Cafélokalen är fräsch och luftig, men storleken gör att den kanske inte kan kallas för mysig och ombonad. Inredningen är anpassad för större sällskap och Fikapatrullen är överraskad över att finna en sådan stor och fin lokal mitt ute på vischan.

 

Fikautbudet är inte så stort, men det är hembakat. Holmenstugans specialitet är den egentillverkade ostkakan, som man även kan köpa hem till kilopris (120 kr/kg). Dessutom finns det bullar, kladdkaka, andra kakor och gräddbakelser. Fikapatrullen väljer att smaka på hallontårtan som serveras i generösa bitar. Tårtbitarna smakar klassisk gräddtårta med en luftig tårtbåten och sylt- och vaniljkrämsfyllning. De är dekorerade med stora trädgårdshallon. Den trevliga och serviceinriktade personalen kommer och serverar kaffe vid bordet.

Fikapatrullen tycker att du ska göra en liten söndagsutflykt för att njuta av Holmenstugans fika och framförallt av den härliga lantmiljön.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö: 

Sammanlagt betyg: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *