Vansbro Konditori & Bageri

Vill du fika på ett White Guide-omnämnt cafe i Dalarna? Då kan Fikabloggen rekommendera Vansbro Konditori & Bageri som några av våra läsare har tipsat oss om. En höstdag i september är det dags för Fikapatrullen att besöka konditoriet och vi är nyfikna på om fikat kommer att uppfylla våra förväntningar. När vi har parkerat bilen känner vi en härlig doft av nybakat bröd och det är en bra start på vårt besök 🙂

När vi kliver in i cafélokalen möts vi av en stor disk med härligt fikabröd. Utbudet på Vansbro Konditori & Bageri kan man verkligen inte klaga på! Det är svårt att välja mellan alla bakelser, bullar och härliga kakor. Till slut fastnar Fikapatrullen för en blåbärsprinsessbakelse som är vackert dekorerad med ett stort blåbär samt en tropisk kupol med en fin chokladdekoration. Blåbärsprinsessbakelsen passar bra att äta en höstdag och den är generös med tydlig blåbärssmak. Den tropiska kupolen är mer spännande i smak och utformning. Bakelsen är täckt av fruktig gelen och den har en botten som är härligt crunchig. Fyllningen består av passionsfruktsmousse och den är god även om smaken av passionsfrukt tar över efter ett tag.
Cafélokalen är ganska liten och vid vårt besök är den nästan fullsatt. Det märks att Vansbro Konditori & Bageri är populärt både bland lokalbefolkning och förbipasserande. Läget vid E16 är också perfekt om du vill stanna till på vägen mot Sälen. Enligt hemsidan är caféet ett familjeföretag som startade redan 1956. Numera är det fjärde generationen som driver det framgångsrika konditoriet. Som tidigare nämnts är Vansbro Konditori & Bageri omnämnt i White Guide Café 2017 med omdömet ”God klass”. I White Guide konstaterar man att ”skylten är liten men fikat är stort”. Det sistnämnda kan även Fikapatrullen instämma i – det goda fikabrödet är behållningen på Vansbro Konditori & Bageri.  
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Betyg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *