Junggrens Café

Om du bor i Göteborg hör det kanske inte till ovanligheterna att någon slänger ur sig att den ”har fikat på Jungans”, vilket är vad Junggrens Café kallas i folkmun. Caféet ligger på Avenyn och har legat där sedan 1895: och är också ett av de äldsta caféerna i Göteborg. När vi för ett par år sedan recenserade Café Fix i Stockholm – som påstår att de är ett av Stockholms äldsta caféer – påpekade vi i vår recension att detta varken märktes i inredning eller i fikautbud. Junggrens Café har istället en gammalmodig känsla över sig, vilket exempelvis visar sig genom att väggarna har målningar av kända Göteborgsprofiler. Trots den anrika känsla som vilar över fiket så känns det fortfarande ombonat och fräscht: och trots att fikautbudet känns klassiskt, känns det klassiskt på ett nymodernt vis. 
Cafeét erbjuder framför allt bakverk i form av kakor och pajer, men för den som är ute efter ett stadigare mål mat finns det också härliga mackor att hugga in på. Fikapatrullen har svårt att välja bland alla smaskigheter, men valet landar till slut på morotskaka, äppelpaj och en mangomoussekaka. Morotskakan är en stabil morotskakan med kryddig smak, god glasyr och dessutom ett blåbär som dekoration, medan äppelpajen har en mandelaktig ton och serveras med en riklig mängd vaniljsås. Mangomoussekakan utgörs av ett syrligt lager mousse och ett tunnare lager med chokladkaka i botten, villket passar bra ihop. Till detta dricker vi kaffe, cappuccino och te. Kaffet utmärker sig inte alltför mycket smakmässigt, men har samtidigt inga större brister. Även cappuccinon är god, men har samtidigt kanske inte det lilla extra. Det finns ett flertal spännande tesorter att välja mellan, och det vi konstaterar gällande både fika och dryck är att allt serveras i generösa mängder: trots det medelpris som utmärker caféet. 
Som tidigare nämnt känns miljön ombonad, caféet är mysigt och väggmålningarna bidrar till att ge fiket en personlighet. Personalen är trevlig, och sammanfattningsvis är vi nöjda med besöket. Vi är inte förvånade över att Junggrens Café listas som ett av de bästa i Göteborg av Google Maps-recensenter. Hoppas att Jungans får finnas kvar i Göteborg i ytterligare minst 122 år! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *