Caffè Dallucci, Jönköping University

Den tyska cafékedjan Caffé Dalluci har nyligen öppnat på campus i Jönköping University. Café Dallucis motto är ”fräsch mat, utsökt kaffe, trevligt sällskap” och Fikabloggen vill givetvis testa om det stämmer. Därför tar vi med oss ett trevligt sällskap, gästmedarbetaren A, och beger oss dit för att avsmaka fikat. Café Dalluci ligger i Café Traversens tidigare lokaler i Högskolebiblioteket. Lokalerna är nyrenoverade och fräscha, men de har inte så hög mysfaktor eftersom det inte finns möjlighet att dricka sitt kaffe i avskildhet.  

Fikautbudet är varierat och här finns härliga cookies, stora muffins, olika bullar och hälsosamma müslibars. Dessutom kan du köpa smörgåsar, wraps och sallader. Det finns även ett stort utbud av kaffedrycker och andra drycker att välja mellan. Eftersom Caffé Dalluci är en cafékedja misstänker vi att utbudet är likartat på de olika caféerna, vilket vi kan tycka är lite trist och opersonlig.

Fikapatrullen väljer en muffins med hallon och choklad, som är generös i storleken. Den smakar gott, men den är inte godare än liknande muffins som vi har smakat på. Gästmedarbetare A är mer nöjd med sin kanelbulle som är stor och saftig med härlig kanelsmak.  

Slutligen vill vi gärna lyfta fram Café Dallucis fikapris. Två kaffe, muffins och bulle kostar 70 kr tillsammans, vilket Fikapatrullen tycker är ett studentvänligt pris. Utbudet av kaffedrycker och en lagom prisnivå gör att vi säkert kommer att återkomma till Café Dalluci, som är ett välkommet tillskott på campusområdet.
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *