Homi Butros/Holgerssons Konditori

Vad sägs om ett studentprisvänligt café med mellanösterninflurnser? Låt mig presentera Holgerssons Konditori, som ligger mittemot Högskolan i Skövde. Det är dock oklart ifall konditoriet heter Holgerssons Konditori, Holgers bageri eller Konditori Homi Butros, då skyltarna utanför bageriet och informationen på nätet ej överensstämmer. Nåväl, konditoriet ligger på bottenplan i ett hyreshus, och ser således ganska anonymt ut, och även insidan på caféet är lite för opersonligt för att göra Holgerssons Konditori rättvisa. Inredningen på det lilla caféet består av ett par bord som är prydda med vaxdukar och små inramade tavlor av Skövde-motiv. Under Fikapatrullens besök köper de flesta av gästerna med sig fikat hem, vilket är förståeligt med tanke på den trista miljön. 
Däremot erbjuder Holgerssons Konditori ett utbud av både klassiska bakverk, flera sorters baklava och smörgåsar. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa Holgerssons baklava, och personalen är vänlig nog att flera gånger poängtera att baklavan innehåller nötter och fråga Fikapatrullen om eventuella allergier. Baklavan smakar gott, och vi önskar att fler caféer vågade gå ifrån det stereotypt svenska fikautbudet. 
Holgerssons Konditori erbjuder bryggkaffe och te, och Fikapatrullen bestämmer sig för att dricka kaffe. Kaffet har en stabil smak, däremot får caféet ett minuspoäng i och med det begränsade dryckesutbudet. Personalen lämnar ett varmt och vänligt intryck efter sig, och överlag gör Holgerssons ett positivt intryck. Holgerssons Konditori får ett stort plus i och med de låga priserna – och trots låga priser känns det som att det finns ett hantverk i bakverken. Varför kallas Dallucci på andra sidan vägen för ett studentcafé, när det snarare är Holgerssons Konditori  som står upp för studenternas rätt till billigt fika?
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *