8586

Haga Nygata i Göteborg är en utav stadens cafétätaste gator och precis i början — eller slutet, beroende på vilket håll man kommer ifrån — återfinns ett café med det något kryptiska namnet 8586. Varför caféet döpts till just detta verkar lite oklart, men deras facebooksida skvallrar om att de inte funnits längre än sedan februari i år och med ett brett utbud med både lunchbuffé såväl som fika är det inte svårt att förstå varför det kommer en ständig strid av gäster in genom dörren när Fikapatrullen gör ett besök.

Trots mängden kunder kommer det direkt personal och erbjuder sin hjälp och att inhandla fikat går smidigt. Fikapatrullen bestämmer sig för en sockerbeklädd bulle med blåbär, ett chokladflarn fyllt med nötter och frukt och en chailatte får uppdraget att skölja ned fikat. Chailatten har en stabil smak som fäster, även om den inte är någon unik sensation, men tyvärr så fastnar skummet lite och separeras från själva drycken vilket inte skapar en komplett upplevelse.
 

När det kommer till fikat så är bullen tyvärr lite för hård för att bli riktigt njutbar och mängden socker är dessutom överväldigande. Den blir snabbt kladdig och lite svår att äta, vilket är synd då blåbären trots allt skapar en behaglig syra. Desto bättre är chokladkakan, som förvånansvärt nog känns mindre kladdig och tack vare rikligt med frukt och bär såväl som en tilltagen storlek så räcker den länge utan att smaken blir enformig.

Trots att varken drycken eller fikat är bland det godaste Fikapatrullen upplevt så är 8586 värt ett besök för sitt utseende som förhöjer upplevelsen. Det är ingen jättestor lokal, men fylld av stilfull inredning som blandar sten, trä och metall i en kombination som känns genomtänkt för att skapa ett tema. Kanske något mörkt i lokalen och värmefläktarna vid ingången dånar på så att lugnet aldrig kan bli riktigt komplett, men den mysiga lokalen kompletteras med snyggt presenterat fika för att bli ett café som definitivt är värt ett besök — men se till att äta fikat på plats.
 

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *