Gårdscaféet, Alingsås

Gårdscaféet ligger på Kungsgatan 26 i centrala Alingsås och missledande nog är det inget gårdscafé i den bemärkningen att det ligger på landet: däremot ligger det på en mysig innegård, vilket namnet troligen syftar på. Fikapatrullen längtar redan efter att återbesöka fiket under en härlig sommardag för att kunna sitta och njuta på den mysiga uteserveringen. Inredningen på caféet har en lantlig nisch och det är svårt att inte känna sig välkommen bland den genomtänkta och detaljrika inredningen. 
Fikapatrullen besöker Gårdscaféet i samband med ljusfestivalen Lights in Alingsås, vilket leder till att fikabesöket avnjuts på kvällen, medan mörkret lägger sig över den kära Kaféstaden. Trots den lite ovanliga tiden för ett fikabesök är det mycket folk på caféet, och bakom fikadisken tornar en mängd av godsaker upp sig: småkakor, bullar, bärpajer, bakelser, kladdkakor… Fikapatrullen fastnar för två varianter av kladdkakor: den ena är täckt med en tjock chokladglasyr och ett lager av minimarshmallows, och den andra med en liten kaka ovanpå. Den förstnämnda kladdkakevarianten är snarare som ett mellanting mellan en chokladbotten och en kladdkaka, då kladdigheten uteblir, men samtidigt har den en stabil smak. Även den andra kladdkakan är god, och den får ett plus för dess kladdighet. Vi är också nöjda med den fina syltuppläggningen på tallrikarna, och sylten gör sig inte bara bra som dekor: utan även smakmässigt gifter den sig med kladdkakorna. 
Till fikat avnjöt vi cappuccino och te, och båda dryckerna var goda smakmässigt. Cappuccinon stack inte ut smakmässigt, men det finns samtidigt inga brister att anmärka på. Överlag är det svårt att hitta brister med Gårdscaféet: trevlig personal, rimlig prisklass, mysig miljö, gott fika och god dryck. Gårdscaféet blir det andra fiket som Fikapatrullen testar i Alingsås – där det finns cirka 30 caféet sammanlagt – och det är därför i nuläget svårt att avgöra hur Gårdscaféet förhåller sig i relation till de resterande caféerna i staden. Vi i Fikapatrullen är dock nöjda med besöket och rekommenderar varmt ett besök på detta mysiga innegårdscafé. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *