Café Hälsokällan

Är du sugen på att fika hälsosamt i centrala Jönköping? Då kan Fikabloggen tipsa om Café Hälsokällan som ligger i Friskis och Svettis lokaler på Södra Strandgatan. På Hälsokällan använder man endast naturliga råvaror och flertalet av dem är närproducerade och ekologiska. Dessutom är alla bakverk fria från vitt socker, gluten och laktos. Enligt caféets webbsida älskar de ”att göra den lilla twisten i matlagningen och bakningen”. Visst låter det härligt och spännande!

Café Hälsokällans lokaler är ljusa och fräscha med en stilren inredning. Fikapatrullen möts av en härlig disk med ett trevligt utbud av olika bakverk, smoothies och juicer. Efter en stunds funderande väljer vi att smaka på en hallon- och jordnötscheesecake. Den är läcker att titta på och den smakar utmärkt. Hallonfyllningen och jordnötsfyllningen gifter sig bra med varandra och därtill är kakans botten härligt krispigt. Det finns olika kaffedrycker att välja mellan och Fikapatrullen är nöjd med kaffet som serveras på Hälsokällan. Priserna är rimliga med tanke på caféets satsning på naturliga råvaror.
Vi vill också ge en eloge till den glada och servicevänliga personalen som gör att vi känner oss välkomna. Det känns hemtrevligt och avslappnat att fika på Café Hälsokällan. Varför inte köra ett gympass på Friskis och Svettis och unna dig en god fika efteråt?

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

4 Comments

 1. Anders Åkesson
  juni 9, 2020

  Så bra ända att här finna ett ställe där det är sockerfritt.
  För att jag får migrän av och vanligen undviker bakelser bara för det. Vem jag nu är kan ni undra..

  Svara
  1. fikabloggen
   juni 11, 2020

   Visst är det bra att det finns alternativ? Har du besökt Hälsokällan någon gång?

   Svara
 2. Anders
  juni 11, 2020

  Nej men det ska jag minnas för jag att kommer alltid kommer förbi där någon gång ~~~

  Svara
 3. A Å
  juni 11, 2020

  Inte då men jag är alltid med vägarna förbi där någon gång

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *