Afternoon tea på Mössebergsgården

I somras recenserade Fikapatrullen Mössebergsgårdens smarriga glassprovning och nu är det dags för oss att återkomma med ännu en recension av Mössebergsgården: denna gång en recension av Mössebergsgårdens afternoon tea. Varje torsdag mellan 15.30-19.30 har Mössebergsgården en afternoon tea-buffé som kostar 75 kr per person. När Fikapatrullen besöker Mössebergsgården serveras scones med flera olika tillbehör, snittar, frukt och flera sorters kakor. Allt är dessutom hembakat. På caféets hemsida skriver de att det är av vikt för dem att använda sig av ekologiska råvaror och närproducerde varor vilket vi uppskattar. 
Fikapatrullen hugger glatt in på godsakerna som erbjuds på buffén. Sconesen är alldeles varma när de serveras, de är dessutom härligt luftiga och har en mild smak av kardemumma. De smakar oerhört gott, och blir ännu godare med tillbehören som serveras: marmelad, ost, gurka, paprika. För den som inte är sconesfantast finns även två olika sorters snittar att avnjuta. Fikapatrullen smakar på en av snittarna som har en skaldjursfyllning, och den är god, även om den smakmässigt inte sticker ut gentemot hur snittar brukar smaka. Bland kakorna finns det en kokoskakor, morotskakor och chokladbollar. Kokoskakan har en krämig chokladbotten och är täckt av ett tjockt lager med kokos, och smakkombinationen är en riktig höjdare. Morotskakan smakar som en traditionell morktskaka med en god syrlighet, och även chokladbollarna håller en hög kvalité. Kakorna har dessutom en storlek som är alldeles lagom på en fikabuffé. Det enda som skulle förbättra fikabufféns kvalité vore om marmeladerna var egentillverkade samt om det fanns fler tillbehör till sconesen. 
Till fikat erbjuds kaffe och te som dryck, och bland tesorterna finns det ett flertal goda lös- och påsteér att välja mellan. Både kaffet och teét är gott, även om det utan tvivel är fikat som står i fokus under detta cafébesök. Personalen ger oss ett trevligt mottagande och trots att vi under vårt besök i juli påpekade att caféets inredning kändes lite blek och trist, får vi ge dem en eloge för hur mysig de gjort lokalen genom att ha tända ljus lite här och där. Dessutom kan vi inte tänka oss något bättre än att avnjuta afternoon tea och samtidigt betrakta solnedgången från Mössebergsgårdens fantastiska utsikt. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:

Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *