Bread and Roses

I samband med nyinvigningen av Asecs i Jönköping slog caféet Bread and Roses upp dörrarna. Caféet är en del av blomsterhandeln Blomstertid: och det är med andra ord ett riktigt grönskande café! Caféet ligger på övervåningen av butiken, och fiket blir en härlig avstickare från den annars stressiga köpcentermiljön. Inredningen är stilren men samtidigt ombonad, det öppna köket ger en lite industriell känsla som sofforna, fåtöljerna och sittpuffarna i varma nyanser tonar ner. Dessutom finns det fina detaljer såsom ljuslyktor och fotografier att fästa blicken vid. Bread and Roses har helt klart lyckats med att hitta en personlig och mysig inredningsstil som skiljer sig från många andra stadscaféer. 
Bread and Roses benämner bakverken som ”exklusiva” (läs här), och detta visar sig stämma. Allt bakom disken på Bread and Roses – oavsett om det gäller vackert dekorerade tårtor eller brysselkex – visar sig vara vad bakprofilen Birgitta Rasmusson skulle kalla för ”rasande elegant”. Efter lite beslutsågest bestämmer sig Fikapatrullen för att testa deras passionsfruktsmoussetårta och  franska chokladtårta. Passionsfruktsmoussetårtan består av tre olika lager med en kladdig chokladbotten underst och sedan en chokladmousse och överst passionsfruktsmousse. Den är luftig och lagom söt med smaker som passar bra ihop. Även chokladtårtan består av tre olika lager och den visar sig vara rikigt smarrig. Fikapatrullen önskar dock att de hade blivit tillfrågade huruvida de önskade grädde eller ej till chokladtårtan.
På caféet finns endast kaffe och te som dryckesalternativ, och även om kaffet är gott hade det varit härligt med fler valmöjligheter – exklusiva bakverk kräver en exklusiv dryck. Trots att caféet präglas av en känsla av lyx är det dock fika till ett medelpris som serveras. Personalen är trevlig men det som utmärker sig mest på Bread and Roses är utan tvekan fikat – och den mysigt inredda cafémiljön. Dock är det synd att Bread and Roses ligger på ett köpcenter då cafékonceptet hade lämpat sig bättre i en lugnare och tystare miljö. Köpcentret Asecs ska hur som helst vara stolta över cafénykomlingen Bread and Roses!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

2 Comments

 1. Anonym
  december 7, 2017

  Enligt mitt intryck av mitt besök var bemötandet en svag tvåa, fikat och drycken en trea (gott kaffe men torr bulle) miljön va bra, en fyra kanske men alltså bemötandet är viktigt. Kände mig inte välkommen och de va stressade trots att det bara var två fika-sällskap på plats. Fikat och inrednings- och blomsterförsäljningen är orimligt dyr, speciellt sistnämnda. Jag förstår att de måste ligga lite över i pris beroende på säkert skyhög hyra på nybyggda delen av Asecs – men 3-4 ggr högre än konkurrenterna är orimligt.

  Svara
  1. fikabloggen
   december 8, 2017

   Hej! Tack för att du delar med dig av din uppfattning om besöket på Bread and Roses. Vi uppfattade det inte som att fikat låg 2-4 gånger högre än konkurrenterna i pris, men du kan säkert ha rätt gällande det andra. Tack för din kommentar!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *