Café Gillet

Mitt i centrala Trollhättan, bland höghus i tegel och betong, finns ett gult litet trähus byggt under 1800-talet: och i detta trähus finns ett fik vid namn Café Gillet som Fikapatrullen har snappat upp. Café Gillet har funnits på Storgatan sedan 2008, och därefter har verksamheten expanderat till att även finnas på köpcentret Etage. Tillhörande caféet finns en veranda som förmodligen är mycket populär att sitta och avnjuta en fika på under sommaren – verandan var tyvärr tom när Fikapatrullen var där, vilket kan bero på att det var minusgrader utomhus – och på övervåningen av caféet finns ett lekrum för de små fikagästerna. 
Innanför dörrarna på Café Gillet möts vi av en detaljrik inredning bestående av mycket tavlor och dylikt: visste ni exempelvis att caféet flera gånger vunnit utmärkelsen årets semla? Bakom disken tornar en mängd godsaker upp sig (tyvärr inga semlor dock), och många av deras bakverk sticker ut jämfört med utbudet på andra caféer. Fikapatrullen bestämmer sig snabbt för att testa deras kolapaj och kladdkaka med knäckglasyr. Efter att ha beställt fika och dryck – och fått ett medelmåttigt bemötande av personalen – tar Fikapatrullen plats vid ett av borden i det lilla caféet. När drycken senare serveras av personalen har cappuccinon runnit ut över kanten, vilket personalen ursäktar, men det hade inte varit en så stor ansträngning för personalen att torka upp spillet: vilket hade varit betydligt trevligare. Mjölkskummet på cappuccinon visar sig dessutom gå mer under kategorin mjölk än skum, vilket både förklarar spillet och förstör dryckesupplevelsen lite. Däremot är kaffe latten som vi avnjuter stabil. 
 
Kolapajen som vi testar består av ett pajskal av mandel, och inuti pajen finns en kolasås som har en härligt tjock konsistens. Det är dessutom generöst med kolasås! Pajen är garnerad med en physalisfrukt och serveras med grädde. Pajen är riktigt god, men däremot är den inte den snyggaste att titta på. Likaså med kladdkakan med knäckglasyr: god men inte det mest attraktiva att sätta blicken på. Knäckglasyren har en tjock konsistens och en kolaton, och gör sig bra till den kladdiga kladdkakan.  
Café Gillet är det första caféet som Fikapatrullen testar i Trollhättan, och det är därmed svårt att säga hur fiket står sig jämfört med andra caféer i staden. Överlag anser vi att Café Gillet serverar gott fika till ett medelpris, men däremot har de att lära när det kommer till dryck och kundbemötande. Missa inte deras kolapaj om ni besöker caféet! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *