Afternoon tea på Thimons Konditori, Nässjö

Vad passar bättre än afternoon tea nu på hösten? Fikabloggen har tidigare recenserat afternoon tea på Mössebergsgården, Hotell Mullsjö och IKEA, och nu var det dags för Fikapatrullen att ta sig till Nässjö. Fikapatrullen har besökt Thimons Konditori ett flertal gånger vid tidigare Nässjöbesök, och förra hösten recenserades även caféet. Med andra ord är Thimons ett konditori som ligger Fikapatrullen varmt om hjärtat, och när vi fick reda på att Thimons har afternoon tea på onsdagarna var vi inte sena att åka dit! 
Mörkret börjar falla över Nässjö när vi begav oss in på mysiga Thimons. Vid disken beställde vi vårt afternoon tea, och blev tilldelade varsin rulltårtsbakelse, en bit baklava, varsin pralin och vi fick även välja dryck. Dryckerna som fanns att välja på var kaffe eller te. Utöver tilltuggen ovan fanns det en sconesbuffé där man fick ta obegränsat med tillbehör. Allt detta kostade 129 kronor per person. 
 
När vi satt oss till bords kunde vi knappt hejda oss innan vi började hugga in på godsakerna framför oss! Till att börja med smakade vi på sconesen, som egentligen är mer som små luftiga frallor. Vi hade hellre sett att det var riktiga scones som serverades, då tillbehören troligen hade gjort sig bättre än med scones Tillbehören var dock goda, det fanns olika marmelader, lemoncurd, mjölkchokladkräm med mera att bre på frallorna, och vi förmodar att alla dessa röror är tillverkade på konditoriet: vilket vi ser som en stor fördel. Därefter högg vi in på rulltårtsbakelsen, som var en ordinär rulltårtsbakelse med fyllning av sylt och vanilj. I och med ränderna var den dock tillfredsställande att sätta blicken på. Sedan smakade vi på den rikliga biten med baklava som hade en god nötfyllning. Baklavan var god och även fast det kan kännas lite malplacerat att ha baklava som ett afternoon tea-tillbehör gjorde den lilla smakbiten sig bra till de övriga tillbehören. Därefter avrundade vi fikastunden med frukt och praliner: en med smak av lakrits och en med smak av lime. Båda pralinerna var smarriga och blev en passande avrundning på Thimons goda afternoon tea. 
Kaffet som serverades var gott och serverades i fina muggar: och överlag måste vi ge Thimons ett beröm för hur de matchar muggar, brickor och servetter på ett fint sätt. På det hela taget är inredningen på Thimons genomtänkt och mysig, den är grönskande och personlig: och om vi var bosatta i Nässjö skulle detta utan tvekan vara ett café som vi besökte ofta. Thimons har dessutom en trevlig personal, och vi hoppas på att kunna avnjuta afternoon tea här igen under kommande höstar. Tyvärr har Thimons haft sin sista afternoon tea-onsdag för denna höst, men vem vet, de kanske återkommer med konceptet framöver? Oavsett vilket är Thimons väl värt ett besök!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
 
Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *