Pique Nique

Pique Nique definierar sig som en bistro, en bar och givetvis ett café och ligger på Klostergatan i Jönköping. På hemsidan citerar de en gäst som sagt att ”närmare Paris kommer du inte i Jönköping” och innanför dörrarna på Pique Nique kan vi snabbt konstatera att det finns en känsla av fransk kvarterskrog över caféet. Vi måste dock tillägga att Pique Nique inredningsmässigt bär upp det hela stilfullt: Pique Nique är ett mysigt inrett café med många vackra inredningsdetaljer att sätta blicken på. Att besöka fiket känns som att besöka ett trevligt vardagsrum som man besökt många gånger förut. 
När vi kommer in på caféet blir vi genast trevligt bemötta av personalen. Fikautbudet är aningen begränsat, men vi väljer glatt en mjuk saffranskaka och en kladdkaka att mumsa på, och varsin cappuccino till fikat. Fikat serveras av personalen när vi satt oss till bords, och detta är en gest som vi uppskattar mycket och som vi önskar att fler caféer tog efter! Till fikat blev vi även serverade varsitt glas vatten, och även denna vänliga handling av personalen uppskattar vi. 
 
Saffranskakan har en god saffranssmak och smakar bra ihop med grädden. Kladdkakan smakar som en standardmässig kladdkaka, och vi måste säga att det är lite slappt av caféer att servera en kladdkaka utan något extra. Visst, en kladdkaka går alltid hem, men en kladdkaka lyfts verkligen av en glasyr eller något innehåll utöver det vanliga i smeten. Cappuccinon är god, men kopparna som drycken serveras i är i minsta laget. Vi måste också lyfta det faktum att prisklassen på Pique Nique är låg jämfört med vad samma fika skulle ha kostat på andra caféer: och på många andra fik ingår ju inte detta fantastiska personalbemötande! 
Fikapatrullens besök på Pique Nique var verkligen trevligt, och kundbemötandet var bland det bästa vi upplevt på ett café. Även miljön var mysig och vi måste verkligen passa på att tipsa om Pique Nique om ni vill besöka ett café som skiljer sig från det vanliga! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *