Café Hebbe Lelle

Vad sägs om ett fik där det sägs att Håkan Hellström brukar sitta och ta sig en kaffe? Enligt Expressen är caféet vi ska recensera denna gång ett sådant fik. Café Hebbe Lelle ligger på Haga Nygata i Göteborg, och namnet är en referens till 70-tals serien Albert & Herbert. Exakt hur länge caféet har funnits på Haga Nygata har vi ingen källa på, men vi kan i alla fall intyga att Café Hebbe Lelle är ett välbesökt café som ligger många göteborgare varmt om hjärtat. 
Café Hebbe Lelle är dekorerat med tomtar i fönstret såhär års, och när Fikapatrullen kommer innanför dörrarna på caféet ger sig en hemtrevlig känsla till känna. Bland bakverken finns inte de enorma bullar som Haga Nygata är känt för, utan istället finns en mängd andra godsaker – och bullar i normal storlek, givetvis. Fikapatrullen bestämmer sig för att smaka på en brownie som är generöst dekorerad med valnötter. Brownien har en härlig konsistens och en kraftig chokladsmak, och brownien gör sig god tillsammans med valnötterna. Bakverkets smak tyder på att Café Hebbe Lelle har använt sig av bra råvaror vilket Fikapatrullen givetvis uppskattar. Däremot är bakverket mastigt och den kraftiga chokladsmaken hade behövt en kontrast: något syrligt eller salt kanske?  
Cappuccinon har en god smak och är helt klart godkänd. Vi kan därmed konstatera att Café Hebbe Lelle serverar gott fika till ett medelpris. Bemötandet vi får av personalen sticker inte ut nämnvärt, utan det som framför allt får oss att uppskatta Café Hebbe Lelle som café är den mysiga omgivningen. Fiket är mysigt inrett, det är lagom stort och det finns många fina detaljer att fästa blicken på. Vi uppskattar också att fikat serverades på fint porslin. Tidigare har vi recenserat caféet 8586 som också ligger på Haga Nygata, och i jämförelse har Café Hebbe Lelle godare fika och dryck, medan vi upplevde att 8586 hade ett trevligare personalbemötande. Hur som helst hade vi en trevlig fikaupplevelse på Café Hebbe Lelle och om ni är chokladälskare precis som oss rekommenderar vi deras valnötsbrownie!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *