Te & Kaffehandeln Record

Te & Kaffehandeln Record har funnits på Storgatan i Skövde sedan 1940-talet, och förutom ett stort utbud av både te, kaffe och andra delikatesser erbjuder de även fika på plats. Fikautbudet är något begränsat, men vad gör det när det finns spännande frysta desserter av olika slag!? Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en tiramisù-dessert och en dessert med smak av mascarpone och choklad. 
Tiramisù-desserten är krämig med en härlig chokladsås i botten och toppad med god crunchig topping. Mascarpone- och chokladdeserten består av ett lager av choklad i botten, därefter krossad amarettobiskvi, ett tjockt lager med mascarpone och choklad. Båda desserterna är riktigt goda: och det är också ett inslag som sällan hittas på caféer. För den som inte är sugen på frusna desserter eller glass finns det även chokladpraliner som går att avnjuta till drycken. 
 
Dryckesutbudet på Te & Kaffehandeln Record är stort vilket inte är förvånande med tanke på att det är en te- och kaffehandeln. Fikapatrullen väljer att smaka på en cappuccino och en latte macchiato. Båda dryckerna håller en hög kvalité och serveras dessutom i fina muggar och glas.
Vi måste även passa på att hylla personalen på Te & Kaffehandeln Record. Bemötandet var fantastiskt, personalen presenterade noggrant fikautbudet, småpratade vänligt med oss, erbjöd oss vatten och visade oss till caféets lilla fikahörna. Personalens kundbemötande kunde inte ha varit bättre, vi kände oss otroligt välkomnade och längtar redan efter att återvända till detta trevliga lilla café. 
 
Miljön på Te & Kaffehandeln Record är mysig och personlig. Det finns få sittplatser och därmed lämpar sig inte caféet för större sällskap, men för 2-4 stycken är det alldeles lagom. På caféets övervåning finns det fåtöljer och bord som cafégäster kan sitta och fika vid, och därifrån kan man blicka ner på fikets undervåning. Medan fikat intas på Te & Kaffehandeln Record går det utmärkt att betrakta alla fina föremål som säljs i deras affär. Te & Kaffehandeln Record är en pärla och har ni vägarna förbi Skövde får ni absolut inte missa detta café! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *