Café Navet

Vill du besöka ett mysigt och billigt fik i centrala Jönköping? Då kan Fikapatrullen rekommendera Café Navet, som ligger mitt i hjärtat av Jönköping, närmare bestämt i det Gamla Rådhuset, Hovrättstorget. Det är en gammal byggnad som ritades av Erik Dahlberg och invigdes 1699 och den har även använts som poliskontor, fängelse (!) och bank . Nuförtiden håller Svenska kyrkan till i lokalerna och här driver de bl.a. Café Navet, som har öppet måndagar till torsdagar kl.11.00-16.00. På sommaren finns även möjlighet att fika på uteserveringen ute på Hovrättstorget. 

I cafélokalen kan man verkligen känna historiens vingslag. Det är ganska lågt i tak med vitkalkade väggar och fönstren är små och gallerförsedda – kanske från den tid när fångarna satt fängslade här? Men lokalen är mysigt inredd och fint julpyntad. På borden finns julblommor och tända ljus och stämningen är lugn och avslappnad. Fikabesökarna är i alla åldrar alltifrån ungdomar till pensionärer.

Fikapatrullen har turen att besöka Café Navet en onsdag. Den dagen serveras alltid kaffe och våfflor och det är ett koncept som givetvis kallas för ”Onsdagsvåfflan” ! Priset för kaffe och en våffla med grädde och sylt är endast 25 kr. Våfflorna serveras vid bordet av den trevliga personalen. Om du inte skulle vara sugen på våfflor finns det annat fikabröd att välja på som vetebröd och småkakor. Allt finns att köpa till facila priser. Utbudet är naturligtvis inte så stort som i de kommersiella caféerna och det är heller inte att begära.  

Fikapatrullen tror att Café Navet är ett ganska okänt fik trots det centrala läget. Vi rekommenderar ett besök i den historiska byggnaden där du verkligen kan fika billigt i en mysig miljö.   

 
Betyg:
Fika:

Dryck:
 
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *