Julfika på Ryfors trädgårdskafé

Under december testar Fikabloggen julfika och den här dagen beger vi oss till ett av våra favoritcaféer Ryfors trädgårdskafé, som vi tidigare har recenserat. Det är verkligen en vacker vinterdag med snö både på marken och det är härligt att komma till den mysiga miljön ute på Ryfors. För er som inte är bekanta med Mullsjö och dess omgivningar är Ryfors ett gammalt bruk som grundades av familjen Sager redan 1742. Numera är bruket nedlagt, men andra verksamheter är i gång i de gamla byggnaderna och i en av dem, den Engelska villan, ligger Ryfors trädgårdskafé.

När vi kommer in i caféet möts vi av en härlig julstämning. Det är julpyntat överallt och kronan på verket är en stor julgran som finns i ett av rummen. Fikautbudet är inte jättestort, men det är ändå varierat och allt fikabröd bakas på plats vilket är ett plus för oss. Vi vill även lyfta fram den trevliga personalen på Ryfors Trädgårdskafé. De är alltid servicevänliga och byter gärna några ord med gästerna.

I december är caféet inriktat på julfika och det finns traditionellt fikabröd som struvor och traditionella småkakor. Dessutom kan man välja på nymodigheter som pepparkaksbrownie och minisaffranssemla. Fikapatrullen väljer en struva, en minisaffranssemla och en pepparkaksbrownie med lingonglasyr. Minisaffranssemlan är mycket god – saffran, mandelmassa och grädde passar bra ihop och semlan är lagom stor. Den klassiska struvan är härligt krispig som struvor ska vara. Pepparkaksbrownien är god utan att sticka ut i smaken. Vi sitter och njuter av fikat i den härliga julmiljön och tittar ut i det snöiga vinterlandskapet.  
Fikapatrullen rekommenderar absolut ett besök på Ryfors Trädgårdskafé – inte minst för den fina miljön och den trevliga personalen. Observera att caféet tyvärr har stängt över julen och öppnar i slutet av januari. Öppettiderna är något begränsade eftersom man endast har öppet på torsdagar och fredagar kl.11.30-16.00.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö: 

Julkänsla:

Totalt:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *