Olgas Crêpes & Gelato

Har ni hört talas om Olgas Crêpes & Gelato som ligger på Klostergatan i Jönköping? Caféet serverar både galetter, crêpes och egentillverkad gelato och naturligtvis var det de två sistnämnda komponenterna som Fikapatrullen var nyfikna på. Caféet har en stor meny med olika crêpesfyllningar, och om man inte nöjer sig med de goda fyllningarna går det även att få grädde eller en kula valfri glass till pannkakan. Fikapatrullen kunde givetvis inte motstå att även smaka på glassen som serverades! Hur gott låter det inte med glassorter såsom pepparkaka, saffran, lakrits och salt karamell?
Vi beställer in varsin pannkaka med nutella och banan och till det varsin kula med glass. Crêpsen är täckta med ett rikligt lager med nutella och de tunna pannkakorna gör sig bra till nutella- och bananfyllningen. Crêpsen blir dessutom ännu godare i kombination med den goda glassen. Vi testar både lakrits- och saffransglass, och kan konstatera att båda sorterna har en tydlig smak. I och med att glassen är av sorten gelato är den dessutom extra tjock och härlig, och det är ett plus i kanten att den är tillverkad på caféet. Till det goda fikat avnjuter vi varsin cappuccino. Cappuccinon är god men samtidigt bleknar den lite bort i jämförelse med de goda crêpsen och den goda glassen. 
Priset på Olgas Crêpes & Gelato är över priset för vad en vanlig fika brukar kosta, men samtidigt får man mycket för pengarna. En pannkaka med topping och glass är som ett mellanting mellan en vanlig fika och en lunch i mättnadsgrad. Dessutom är det förståeligt att priset är lite högre med tanke på att crêpsen och glassen tillverkas på plats. 
 
Miljön på Olgas Crêpes & Gelato är trivsam och det finns många fina inredningsdetaljer att titta på. Fiket är inrett i en industriell stil och interiören känns nytänkande jämfört med många andra caféer. Personalen på Olgas Crêpes & Gelato är det svagaste kortet: bemötandet är verkligen inte otrevligt men det lyfter inte vårt besök. Däremot kan vi konstatera att både fikat, drycken och miljön är faktorer som vi kommer att minnas en lång tid framöver. Vi längtar redan efter att äta fler crêpes på detta mysiga Jönköpingscafé!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

2 Comments

 1. Linnea
  december 21, 2017

  ser riktigt gott ut!

  Svara
  1. fikabloggen
   december 23, 2017

   Det var det!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *