Test av lussekatter december 2017

Påtår på er! Fikapatrullen har testat lussekatter från fem olika fik i Falköping och bedömt dem utifrån pris, vikt, utseende och smak. Nyfiken på vilket café som har de godaste lussekatterna? Scrolla ned för att se resultatet! Resultatet publiceras i fallande ordning: 
5. Mössebergsbagaren
Vikt: 62 gram
Pris: 8 kronor 
Utseende: Utseendet är något standardiserat. Vi tycker också att det är synd att russinen inte syns.
Smak: Hur lever lussekattstestets billigaste och största lussekatt upp smakmässigt? Lussekatten är bakad på en bra deg men däremot är saffranssmaken alldeles för svag för att detta ska vara den ultimata lussekatten.Vi får lite slät bulle-känsla av lussekatten från Mössebergsbagaren. Synd, för priset är ju suveränt!
4. Östgöta Wienercafé
Vikt: 55 gram
Pris: 15 kronor
Utseende: Lussekatten har en fin färg och en fin yta. 
Smak: Vi upplever att lussekatten är lite torr och att saffranssmaken är lite svagare jämfört med andra lussekatter i testet. 
3. Nya konditoriet
Vikt: 55 gram
Pris: 24 kronor
Utseende: Testets snyggaste lussekatt! Den är skruvad på ett läckert sätt vilket  ger en hembakad känsla. Däremot är lussekatten lite mindre gul jämfört med de andra lusekatterna i testet vilket är synd. 
Smak: Lussekatten sticker ut lite då den innehåller fler än två russin vilket traditionella lussekatter brukar innehålla. Huruvida detta är positivt är naturligtvis en smaksak – vi tyckte att det var förhöjde smaken men för någon som avkyr russin är nog denna lussekatt inte en hit. En god lussekatt helt enkelt!
2. Systrarnas konditori
Vikt: 49 gram
Pris: 18 kronor
Utseende: Den gulaste lussekatten i testet! Utseendet är dock annars rätt standardiserat och vi önskar att lussekatten hade haft mer yta. 
Smak: En saftig lussekatt med bra saffranssmak. Lussekatten innehåller även kardemumma vilket vi i Fikapatrullen hade delade åsikter om. En av oss tyckte att det var ett roligt inslag medan den andra fann det onödigt att smaksätta en lussekatt med något mer än bara saffran. Hur som helst, en god lussekatt som är väl värdig en andraplats i testet!
1. Tant brun
Vikt: 52 gram
Pris: 18 kronor
Utseende: Lussekatten ser hembakad ut vilket vi tilltalas av och den har en perfekt yta. 
Smak: Lussekatten särskiljer sig i smak på ett sätt som vi inte riktigt kan sätta fingret på. Vad är det som gör att denna lussekatt smakar på ett annat sätt än de övriga? Hur som helst tilltalas vi av det, lussekatten är riktigt god. Den är kompakt utan att vara torr, och detta är utan tvekan en lussekatt som vi rekommenderar! Supergod!
 
Var brukar ni köpa era lussekatter någonstans? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *