Norrmalms Wienerbageri

Norrmalms Wienerbageri har funnits i Skövde sedan 1936 och är därmed Skövdes äldsta bageri. Bageriet ligger på Käpplundavägen 6 i Skövde och det finns tyvärr inga sittplatser på plats, men naturligtvis kan inte Fikapatrullen hålla sig från att recensera detta café ändå! Därför köper Fikapatrullen med sig fika från caféet hem. På grund av omständigheterna har vi inte möjlighet ta med alla faktorer som vi brukar i vår bedömning, att bageriet bara har hemköp av fika gör att det inte blir rättvist att bedöma miljön, och vi kan inte heller bedöma fikets dryck. Däremot kan vi efter att ha testat fikat på Norrmalms Wienerbageri konstatera att det är ett fik som vi gärna skulle vilja ha som kvartersbageri!
Wienerbageriet har ett stort utbud av både bröd, bullar, tårtor, bakelser mjuka kakor, kondisbitar och småkakor. Vi uppskattar att Wienerbageriet har gett många av de klassiska bakverken, såsom biskvier, en ny tappning. Inledningsvis testar Fikapatrullen en biskvi med lakritssmak. Biskvin består av en vanlig mandelbotten och därefter är smörkrämen smaksatt med lakritsströssel. Biskvin har en tydlig smak av lakrits och går verkligen hem hos oss! Vi testar även en biskvi med nougatsmaksatt smörkräm som är toppad med rispuffar. Även den här biskvin har en mandelbotten som grund, och även fast nougatsmörkrämen är god skulle det behövas en kraftigare smaksättning. Rispuffarna bidrar varken till smak eller konsistens, men ser åtminstone tilltalande ut estetiskt. Nougatbiskvin hade mått bra av mer smak och lite knaprighet i konsistensen. 
Slutligen smakar Fikapatrullen på en mazarin som är smaksatt av saffran. Denna smaksättning visar sig vara en lysande idé, för saffranen gör sig lysande i en mazarin. Utöver Wienerbageriets goda fikabröd vill vi även lyfta fram den trevliga personalen. Under ett cafébesök där det finns möjlighet att fika på plats har personalen längre tid på sig att göra ett intryck, men personalen på Wienerbageriet lyckades ge oss ett bra intryck på bara ett par minuter. Det som vi uppskattar mest med Norrmalms Wienerbageri är dock de kreativa smaksättningarna. Om ni vill köpa med er gott fika till ett medelpris rekommenderar vi Norrmalms Wienerbageri! 
 
Betyg:
Fika:
Kundbemötande:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *