Café Brulé

Ett stenkast från Domkyrkan i Göteborg ligger Café Brulé, mysigt belägen på Korsgatan med en hel del människor i rörelse den kyliga fredagseftermiddag som fikapatrullen bestämt sig för att besöka caféet. December har gjort sitt intåg över staden och Café Brulé bjuder på lite julstämning — beroende på vilket håll man väljer att titta. Vid fönstret där patrullen placerar sig med utsikt mot den livliga gatan breder en röd duk ut sig, julpynt dinglar över bänken och en passande grön girlang slingrar sig mot fönstret, men vänder man blicken in mot caféet så är det bara två julpynt i lampan som skvallrar om högtiden, i övrigt är det ett smått anonymt intryck. De trista stolarna passar förmodligen bättre till lunch och tavlorna som pryder väggarna har ingen särskilt stark enhetlig känsla.

Men i centrum på ett café står ju samtidigt fikat och det finns det ganska gott om på Café Brulé. Fikapatrullen bestämmer sig för en snickerskaka och en chailatte som personalen slänger ihop på ett vant vis framför ögonen. Chailatten är tacksamt varm och har en fyllig chaismak som lyfter den, även om skummet mest fastnar på kanterna. Den väl tilltagna storleken är förvisso tacksam också, men det hade kunnat vara önskvärt med ytterligare en storlek att välja på.

Snickerskakan har en frasig och uppfriskande frasig konsistens, med mycket smak och den vita chokladen på toppen som lyfter den ytterligare. Till skillnad från den stora drycken är kakan också precis lagom storlek för att ge en behaglig mättnadskänsla, utan att för den sakens skull vara över på ett nafs.
Café Brulé har ett tacksamt läge som ett mysigt litet tillhåll i centrala Göteborg, men med ett ganska anonymt inre och ett stabilt fikautbud som erbjuder ungefär vad som kan väntas på ett café så finns det få saker som gör att det lyckas sticka ut i den stora konkurrensen. Ytterst mysigt att blicka ut över förbipasserande genom lysande julpynt dock!

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö: 2,5

Slutgiltigt omdöme:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *