Nya Sjöhaga pensionat

Sugen på en helgutflykt med billigt fika? Då kan Fikabloggen rekommendera en tur till det idylliska Nya Sjöhaga pensionat som serverar dessert- och fikabuffé för endast 65 inklusive dryck under lördagar och söndagar. Nya Sjöhaga ligger i det lilla samhället Furusjö som är beläget mellan Habo och Mullsjö. Enligt hemsidan har Sjöhaga varit ett pensionat i 80 år (!) med olika ägare under åren. Från årsskiftet har pensionatet nya ägare och förutom Bed & Breakfast har man utvecklat verksamheten med helglunch samt dessert- och fikabuffé.

Fikabuffén innehåller många smaskiga bakverk och delikatesser. Här finns kanelbullar, wienerkammar med äppelmosfyllning, kladdkaka med vispgrädde och olika sorters godis. Dessutom finns det bärdesserter i små glas och ett fruktfat. Mums! Fikapatrullen uppskattar särskilt de små hemtillverkade kolorna som finns på godisfatet. Vi uppskattar även att buffén innehåller nyttiga frukter som balans till allt det onyttiga. Det är en riklig buffé som serveras till ett facilt pris tycker vi.
På Sjöhagas hemsida står att ”Hemma hos oss på Sjöhaga står alltid kaffebryggaren redo för vi älskar gäster – inbjudna som spontana.” Fikapatrullen tycker att ni ska ta ägarna på orden och göra ett spontant helgbesök på Sjöhaga. Det är en upplevelse att fika i en klassisk pensionatsmiljö om än med modern touch.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *