Café Prostgården, Skövde

Café Prostgården ligger i Kyrkans hus i Skövde (Kyrkogatan 5), som logiskt nog ligger alldeles bredvid den vackra Sankta Helena kyrka. Fiket har öppet ett par timmar om dagen torsdag-lördag och på Svenska kyrkans hemsida går det att läsa att Café Prostgården är Skövdes första fairtrade-café. 
Fikautbudet på Café Prostgården är aningen begränsat, av naturliga skäl, men det är billigt och hembakat. Fikat är i klassisk stil och Fikapatrullen bestämmer sig för att testa caféets morotskaka och en dumlekaka. Morotskakan är saftig och har en god glasyr, det är dessutom trevligt att det ligger ett lager riven morot på toppen av kakan. Dumlekakan är också ett trevligt bakverk som Fikapatrullen njuter av att smaka på. Dryckesutbudet är ännu mer begränsat än fikautbudet, men det går åtminstone att glädja sig åt att kaffet är fairtrade-märkt! Kaffet är gott och det är ett stort plus att påtår ingår.
Kundbemötandet på Café Prostgården är hjärtligt och Fikapatrullen fick ett gott mottagande. Miljön är inte den mest mysiga, men det är en rymlig lokal och utifrån förutsättningarna är lokalen inredd på ett bra sätt. Kanske skrämmer tanken på Café Prostgården er med en icke-kristen trostillhörighet, men låt oss citera Svenska kyrkans hemsida: ”Här kan du bara vara, låna och läs en bok eller tidning, fika med vänner, träffa nya vänner”. Oavsett religiös tillhörighet rekommenderar vi ett besök på detta hjärtliga café som serverar gott fika för en billig peng. Missa inte! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:

Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *