Evas Paley

Fikapatrullen var nyligen på besök i Göteborg och då passade vi på att besöka det klassiska caféet Evas Paley som ligger på Avenyn. Varför heter fiket Evas Paley undrar ni kanske? Det beror helt enkelt på att den nuvarande ägaren heter Eva Olsson. Hon driver även Condeco och Fröken Olssons café, som Fikabloggen tidigare har recenserat. Recensionen finns att läsa här
 

Enligt Wikipedia öppnade Café Paley redan vid sekelskiftet 1900 och har under åren varit ett klassiskt fikkonditori som många göteborgare har haft som stamkondis. Det finns till och med en sång om Evas Paley som heter Domus-Paleys och den är en parodi på Styles hit Dover-Calais.

Fikapatrullen besöker Eva Paleys tidigt på morgonen en kall vinterdag. Finns det något trevligare än att kliva in på ett fik under morgontimmarna? Det är varmt och luktar nybryggt kaffe och diskarna är fulla med nybakat väldoftande fikabröd. Precis så känns det när Fikapatrullen stiger in på Evas Paley. Vi expedieras av en trevlig tjej som gör sitt bästa trots att det är hennes första dag på jobbet. Hon ber försynt om ursäkt att hon inte har koll på fikautbudet och det har givetvis vi full förståelse för.
 

Evas Paley har olika frukostalternativ att välja mellan men Fikapatrullen väljer istället att testa en kardemummasnurra. Den nybakade snurran är generös i storleken och har en god kardemummasmak. Kaffet serveras i färgglada egendesignade muggar och det smakar gott för att vara konditorikaffe.

Stämningen rpå Evas Paley är skönt avslappnad och det känns som att fika i sitt eget vardagsrum. Fåtöljerna är sköna och borden är placerade en bit från varandra. Några gäster sitter och studerar eller arbetar under tiden som de fikar och några sitter tillsammans och äter frukost. Från högtalarna hörs Håkan Hellströms musik – vad annars vi är ju i Göteborg. 😉
 

Fikapatrullen är nöjda med sitt besök på Evas Paley även om caféet inte får toppbetyg i vår bedömning. Testa gärna fiket om du vill dricka gott kaffe i Göteborg.

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

 

Kundbemötande:

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

 

Rädd för att missa inlägg från Fikabloggen? Följ oss på Facebook genom att klicka här! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *