Blomdahls café

Fikapatrullen äntrar Blomdahls café under en såkallad ballonglördag i Herrljunga. Under en ballonglördag är det specialerbjudanden i många butiker, och naturligtvis har detta lockat ut folk på stan: när vi kommer innanför dörrarna på Blomdahls café ringlar sig en lång kö med fikasugna gäster, och caféet är nästintill fullsatt. Tack vare fikets välgenomtänkta planlösning kommer vi dock åt ett par sittplatser!
Trots att det strömmar in gäster till Blomdahls café går bemanningen framme vid kassan effektivt: personalen verkar ha varit med om denna fikarush förut. Personalen är dessutom trevlig och får oss att känna oss riktigt välkomnade. 
 
Caféet erbjuder traditionellt fika såsom bullar, biskvier, prinsessbakelser, semlor och budapestbakelser. Bakom fikadisken gömmer sig också olika varianter av smörgåsar som ser riktigt läckra ut. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en kardemummabulle med hallonfyllning och en annorlunda variant av en mazarin. Bullen har en tydlig kardemummasmak men däremot är fyllningen något för syrlig, och bullen blir därför inte någon smaksensation. Mazarinen är däremot verkligen lyckad – hur smarrigt låter det inte med ett nötigt chokladtäcke som toppar mördegsskalet och mandelfyllningen? Dessutom är mazarinen otroligt saftig. Dryckesmässigt erbjuder Blomdahls café de allra vanligaste kaffedryckerna, Fikapatrullen smakar på deras bryggkaffe som har en stabil smak. Stort plus att påtår ingår! 
Blomdahls café är inrett i en äldre stil med inslag såsom spetsgardiner, tygblommor, stora speglar och kristallkronor. Caféet är mysigt och under vårt besök inser vi snabbt att fiket är en självklar mötesplats för alla Herrljungabor: att fika på Blomdahls café känns lika tryggt och naturligt som att fika hemma i sitt eget vardagsrum. Vi vill också lyfta fram att caféet serverar fika till ett lågt pris. Sammanfattningsvis har Blomdahls verkligen lyckats med att bibehålla en familjär och klassisk cafékänsla samtidigt som det är kul att de är en smula nytänkande gällande sina bakverk. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *