Jup’s Coffee

Sten Sturegatan i Göteborg har inte bara ett kul namn, utan huserar också ett café på ett tacksamt stenkast bort från nöjesstråket längs Södra Vägen bort mot Korsvägen. Att caféet är placerat vid en rak promenadgata snarare än en mysig liten avkrok återspeglas i den audiovisuella upplevelsen innanför dörren; den smakfulla inredningen känns mer utformad för konversationer än mys och att musikvalet i högtalarna är de senaste danshitsen från Melodifestivalen tonsätter också upplevelsen.

Trots att caféet inte inbjuder till långa stunder av filosoferande (något som förstärks av att utsikten utanför fönstret mest består av den bakre ingången till en Netto-butik) har Jup’s Coffee en behagligt vit ton och den nedtonade inredningen är neutral nog för att inte uppröra någon.
Om den estetiska tonen inte är någonting som får Jup’s Coffee att sticka ut så är kaffet den raka motsatsen. Serverat snyggt i ett glas är drycken förvisso så kokande het att fikapatrullen hinner inta nästan hela morotskakan innan kaffet är drickbart, men det är värt att vänta på. Kaffet har nämligen ett superbt tryck i sin kraftiga kaffesmak, bjuder på rikliga mängder och håller både färg och konsistens under hela fikabesöket. Helt enkelt utsökt.
Vad gäller fikat väljer fikapatrullen som sagt en morotskaka, som trots sin nätta storlek har en superb syra med en trivsam touch av kanel på toppen. För er som gillar kladdiga morotskakor är Jup’s definitivt ett passande val, där den annars torra kakbottnen möter en riktigt krämig ovansida på ett härligt vis. Trots sin något anonyma framställning finns det med andra ord orsaker att stanna förbi på Jup’s Coffee, men var beredd på att ägna en stund för att låta kaffet svalna lite. Men vi kan lova att det är värt att ta sig den tiden.

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

 
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *