Tonys Coffeebar

Tonys Coffeebar, tidigare under namnet Mahogny Coffee Bar, har funnits på Skånegatan 35 sedan år 2002. Tydligen bytte caféet namn i samband med att de bytte kaffeleverantör och numera är kaffebaren döpt efter caféets ägare istället. På skylten utanför caféet står det att det är en ”Italian espressobar” och visst låter det lovande med den nischen? Tonys Coffeebar lever också verkligen upp till att efterlikna en italiensk kaffebar – fiket är litet och ger ifrån sig ett lite ruffigt intryck: vilket faktiskt är positivt i det här fallet. 
På Tonys Coffeebar är det onekligen kaffedrycker av olika slag som står i centrum. För den kaffeälskande Fikapatrullen är det naturligtvis mycket trevligt att mötas av en lång och härlig kaffemeny, som kantas av italienska benämningar på de olika dryckerna. När vi frågar vad de olika benämningarna betyder får vi trevliga svar från personalen. Fikapatrullen väljer att testa en cappuccino och en dubbel macchiato. Både cappuccinon och macchiaton har en rund och härlig smak och det märks att drycken är gjord på bra kaffebönor. 
 
Fikautbudet på Tonys Coffeebar är lika litet som caféet självt – det finns kanske tio sittplatser på caféet, och ungefär lika många bakverk att välja mellan. Bakverken har en italiensk touch och Fikapatrullen bestämmer sig för att testa två varianter av bakverket cannoli. Cannoli är riktiga hantverk: av en deg bestående av bland annat mjöl, ägg och smör formas rör (cannolis) som sedan friteras och fylls med fyllning. Den första cannolin är fylld med nougatkräm. Kombinationen med cannoliskalet och krämen blir lite smaklöst till skillnad från den andra cannolin vi testar. Den har ett pistageskal och är fylld med en ganska neutral – men god – vaniljfyllning. Pistageskalet är krispigt och gör sig väl till den söta krämen. Vi tycker det är kul att caféet förhåller sig till det italienska konceptet till fullo både gällande fika och dryck. 
Tonys Coffeebar är ett litet café med barplatser längs med väggarna och en liten uteservering. Trots att uteserveringen vetter mot både Gothia Towers och Liseberg är den inte så mysig, och Tonys Coffeebar känns snarare som ett ställe där besökarna köper en take away-latte än folk sitter och fikar i timtals. Under vårt besök på caféet hann vi snappa upp att flertalet besökare verkar vara stammisar och detta stämmer väl överens med den bild vi har fått på Internet av caféet: det går inte att googla på Tonys Coffeebar utan att få upp omdömen om att ”the best coffee in town” finns här. Vi är beredda att hålla med. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *