Cesarstugan

Dags för en helgutflykt med fika och andra aktiviteter? Då är det läge att bege sig till den mysiga Cesarstugan som ligger i Östra Tunhem. Cesarstugan är högt belägen uppe på Mösseberg och här har du vacker utsikt och du kan se tranornas favoritsjö Hornborgasjön samt Kinnekulle och Billingen.

Cesarstugan är inte bara café och restaurang. Här finns många andra attraktioner förutom den fina utsikten och den härliga naturen: ett gårdsbageri med tillhörande café och handelsbod och en utställning om ”Bondens år” där du kan uppleva livet på landet förr i tiden. Cesarstugan anordnar även teater, countrykvällar, söndagsbrunch och Cesar-Quiz med livemusik. Det är verkligen ett exempel på en levande landsbygd!

Cesarstugans lokaler har en gammaldags stil och vi blir verkligen förvånade när vi får veta att huset byggdes så sent som 1993. Interiören är lantlig med vackra målningar på tak och väggar. Fikapatrullen väljer dock att sitta ute och fika på den stora terrassen. Det är härligt att dricka kaffe och lyssna på den glada fågelsången.

Allt fikabröd är hembakat och sortimentet innehåller klassiska bakverk. Den vänliga serveringspersonalen upplyser oss om att det finns nybakad bärpaj och den vill Fikapatrullen givetvis smaka på. Hallonpajen är lagom söt och den smakar fint med vaniljsås till. Fikapatrullen testar även en Silviakaka som är ganska mäktig. Vi tycker att pajen smakar bättre än kakan.

Cesarstugans personal är verkligen trevlig och serviceinriktad. Vi får tips om olika bakverk och personalen tar sig tid att småprata och det uppskattar Fikapatrullen. Priserna ligger på en medelnivå i förhållande till liknande caféer.

Slutligen vill vi tipsa om att Cesarstugan endast har öppet under helgerna (fredagar – söndagar). Det kan vara bra att veta om ni planerar en fikautflykt.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

 

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *