Skövdebagarn

Skövdebagarn ligger på två adresser i Skövde, Gamla kungsvägen och Kungsgatan. Fikapatrullen har besökt caféet på Kungsgatan 20. Det är ett litet fik som enbart funnits på adressen sedan december 2015 men Skövdebagarn som helhet har funnits i Skövde sedan år 2010. Caféet på Kungsgatan 20 är litet och gemtytligt med små bord, kristallkronor i taket och vitmålad panel på väggarna. Bakom fikadisken finns det dessutom en mängd olika fikabröd i form av bullar, bakelser, småkakor och kondisbitar som ser riktigt läckra ut!
Fikapatrullen besöker Skövdebagarn under en lugn vardagseftermiddag och blir snabbt betjänad vid kassan. Personalen är trevlig och glad och ger ett gott bemötande. Fikapatrullen bestämmer sig för att testa en muffins bestående av en kladdkakebotten och chokladmousseglasyr. Kladdkakebotten är inte så kladdig som man skulle kunna önska men den gör sig god tillsammans med den milda chokladmoussen. Dessutom innehåller bakverket en vaniljgömma innehållande smarrig vaniljsås. På toppen av bakverket är det jordgubbar och Fikapatrullen kan konstatera att det är ett riktigt toppenbakverk!
 
Skövdebagarn erbjuder ett begränsat dryckesutbud och Fikapatrullen väljer således att dricka traditionellt bryggkaffe. Kaffet är smakmässigt stabilt och det ingår påtår. Allt som allt kostar fikat 50 kr för en person vilket Fikapatrullen anser är ett generöst pris. 
Inredningen på caféet är inte den mest originella men trots allt är caféet mysigt: kanske beror det på caféets mindre storlek och att det verkligen känns som ett traditionellt kvartersfik? Titt som tätt kommer det dessutom in folk från kontoren i byggnaden bredvid som köper med sig take away-kaffe vilket tyder på att caféet är populärt.  Skövdebagarn på adressen Kungsgatan 20 i Skövde är ett trevligt fik och Fikapatrullen skulle mer än gärna ha ett fik som detta som kvartersfik! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *