Steinbrenner & Nyberg (Stora Saluhallen, Göteborg)

Fikapatrullen har nyligen besökt goa Göteborg och under besöket måste vi givetvis bege oss till den Stora Saluhallen vid Kungstorget. Där finns ett fyrtiotal butiker och restauranger och bland dem finns det flera brödbutiker och caféer.

Fikapatrullen bestämmer sig för att fika på Steinbrenner & Nyberg som är en bageri- och konditorikedja med nio butiker utspridda över hela Göteborg. I Saluhallen marknadsför man sig med en fyndig slogan ”Med rent mjöl i påsen sover man gott om natten. Med färskt, nybakat bröd får man en ljuvlig start på dagen”.

Fikapatrullen blir imponerade av Steinbrenner & Nybergs stora utbud av bröd, bullar, tårtor och bakelser och andra bakverk. Bakelserna och tårtorna är vackert dekorerade och ser särskilt inbjudande ut. Vid vårt besök serveras en Soppa & Tårtbuffé och den tipsar vi gärna om ifall du är sugen på lunch i centrala Göteborg.

När det är dags att beställa kan Fikapatrullen inte motstå de fina bakelserna. Vi väljer en bakelse med mandelbotten och bärmousse. Den är dekorerad med flera olika bär: björnbär, blåbär och hallon. Dessutom smakar vi på en bakelse med kokosbotten och chokladmousse och den är dekorerad med en jordgubbe. Vi föredrar den första bakelsen med mandelbotten som har väl avvägda smaker. Men vi tycker även att chokladmoussen i bakelse nummer två är utsökt.

Miljön i Saluhallen är trevlig och vi kan sitta ganska avskilt och fika trots all kommers som pågår runt omkring oss. Caféets inredning är inte så märkvärdig men den är funktionell. Det är i alla fall härligt att sitta och fika med utsikt över den rikliga konditoridisken.

Sammantaget kommer Fikapatrullen främst att minnas de härliga bakverken. De sticker verkligen ut från mängden och är väl värda ett besök på Steinbrenner & Nyberg.

 

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme: 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *