Café Kretsloppet

Är du, eller kanske dina barn eller barnbarn, intresserade av naturvetenskap och teknik? I sådana fall är Balthazar Science Center i Skövde rätt besöksmål för dig. Men nu är det faktiskt inte det interaktiva museet Balthazar Science Center som Fikapatrullen ska recensera, utan museets café Café Kretsloppet. På Café Kretsloppet börjar besöket med att besökarna hugger tag i en picknickkorg som de sedan fyller med fika och efter betalning är det fritt fram att fika på en mängd olika platser i caféet. Vad sägs om att ha en en mysig picknick på en gräsmatta inomhus? Eller att fika under en mysig båge av armeringsjärn?
Idéen med picknickkorgen och de olika ytorna att fika på är rolig och lekfull: och likaså är fikat som caféet erbjuder. Vad sägs om smoothies och chokladbollar med färgglatt strössel? Fikapatrullen väljer dock att gå den vuxna vägen och väljer således att hugga in på en kanelbulle samt en muffins som avnjuts vid ett helt vanligt bord med tillhörande stolar. Kanelbullen är rejält bakad, nästintill bränd, vilket ger bullen en rökig smak som Fikapatrullen uppskattar. Den är generös i storlek och har en god kanelsmak. Vaniljmuffinsen innehåller en blåbärsfyllning som varken är för söt eller sur och får därför ett godkänt i betyg av Fikaptrullen. Av dessa två bakverk föredrar vi den smarriga och knapriga kanelbullen.
 
Kaffet har en oangenäm beska vilket förmodligen beror på att det har stått för länge och är därmed Café Kretsloppets svagaste punkt. Överlag har fiket ett begränsat utbud av både fika och dryck – vilket är förståeligt med tanke på att caféet fungerar som ett bihang till Balthazar Science Center – men om du eftersöker spexiga kaffedrycker är Café Kretsloppet inte det rätta stället. Personalkontakten är begränsad då det är upp till besökarna själva att fylla picknickkorgen med valfritt fika vilket är synd. Dock får vi ett positivt intryck av personalen under de korta interaktioner vi utbyter. 
Caféets miljö är kreativ och lekfull. Lokalen är inredd med en industriell touch och är egentligen inte särskilt mysig: men vi attraheras ändå av caféets lekfulla stil och vi är säkra på att många småttingar uppskattar en miljö där de kan spilla, leka och utforska hur mycket de vill. Bara det faktum att muggarna på caféet inte är i porslin utan i metall indikerar på att Café Kretsloppet är barnens plats: där barn får ta hur mycket plats de vill. Besök gärna detta innovativa café som serverar riktigt goda kanelbullar!
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *