Magna Botanica

Caféet i Magna Botanica verkar enligt facebooksidan vara nyöppnat, men Magna Botanica är det inte. Hur går det här ihop? Jo, Magna Botanica är nämligen något så kreativt som en blomsterbutik som nyligen öppnat en caféverksamhet mitt bland alla prunkande växter inne i butiken. Fikapatrullen tycker att det är en fantastisk idé och trots att den relativt nya starten kanske kan förklara det begränsade fikautbudet hoppas vi att utvecklingen för Magna Botanica ska gå framåt.

 

För det är nämligen så att miljön inne på Magna Botanica är i det närmaste fantastisk. Som växthandel betraktat är det möjligen vad man kan vänta sig, men med en cafédel inne bland väldoftande växter, en frisk grönska och varierande färger känns allting unikt och härligt. Lite lugn musik känns alldeles lagom inne på caféet och föredrar man solskenet på utsidan finns det inte heller där någon brist på härlig växtlighet att sällskapa med tillsammans med den livliga Övre Husargatan.

Trots att utbudet i sig var relativt begränsat vid tillfället är fikat i sig ingenting klandervärt. Fikapatrullen ger sig på en precis lagom tilltagen maräng med mycket smak, aldrig för smulig och med den där lite mjuka konsistensen inuti som förhöjer upplevelsen. Kaffet serveras i ett standardmässigt glas, men den rika, stabila smaken gör att det ändå är någonting att minnas när man promenerar iväg från caféet.
Om du är en växtälskare med vägarna förbi Göteborg är Magna Botanica nästan ett måste, där du kan kombinera gott fika med att få med dig nya härliga växter hem. Men även personer utan gröna fingrar lär trivas inne på caféet, tack vare deras härligt levande miljö, goda fika och trevliga personal. Förhoppningsvis är detta bara början på ett cafékoncept med stor potential.

Betyg:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 


Miljö: 


Slutgiltigt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *