Café Viola

Finns det någonstans Fikapatrullen trivs bättre än i kaféstaden Alingsås? Nej, knappast. I Alingsås finns cirka 30 stycken olika fik och än så länge har Fikapatrullen bara testat ett fåtal. Den här gången föll valet på Café Viola, som ligger på en tvärgata till Kungsgatan i Alingsås. Café Viola är Alingsås äldsta café: fiket öppnade år 1889. Till en början fungerade caféet som ett nykterhetsvärdshus men allt eftersom har Café Viola istället profilerat sig som ett renodlat café. Caféet har haft flera olika ägare under åren och om ni är intresserade av att läsa mer om caféets historia kan ni klicka här. För att ge en kort sammanfattning av caféet skulle Fikapatrullen säga att det är ett ”mysigt tantcafé med traditionellt fika”. Och alla vet väl att det godaste fikat hittar man på tantcaféer?
När Fikapatrullen besöker caféet är det många besökare på plats, men tack vare att caféet är rymligt var det inte svårt att hitta en avskild plats. Att caféet är indelat i tre olika rum bidrar även till att minska ljudvolymen och ge en mer avslappnad fikaupplevelse. Vi bestämmer oss för att hugga in på en morotskaka. Morotskakan har en hög kakbas och består av ett rikligt lager med glasyr. Glasyren har runnit ner lite på kanten vilket försämrar utseendet: samtidigt som vi också tycker att det för med sig en viss charm. Morotskakan är saftig och har en god kryddig smak som bryter av fint mot den sötsyrliga glasyren. Till fikat dricker Fikapatrullen kaffe. Kaffet har en stabil smak och det är naturligtvis positivt att påtår ingår!
Det bästa med Café Viola är den mysiga miljön. Fiket har en mysig inredningsstil i 60-tals anda och det är svårt att inte falla för de trevliga inredningsdetaljerna. Genom den mysiga interiören utmärker sig caféet i jämförelse med andra fik. På Café Viola skulle Fikapatrullen vilja sitta och fika i timtals! Men nya äventyr väntar för Fikapatrullen, så det är bara att dricka ur den sista skvätten kaffe och bege sig iväg. Fikapatrullen hoppas dock på att få besöka detta mysiga café igen, vill du avnjuta traditionellt fikabröd till ett medelpris i en hemtrevlig miljö är detta absolut rätt café. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *