”3 för 2”-erbjudande på IKEA

Under maj 2018 dukar IKEA restaurangen upp en fikabuffé på vardagar mellan klockan 14-17 där IKEA Family-medlemmar kan handla tre bakverk för priset av två. IKEAs priser är redan förmånliga, så hur bra är inte detta!? Fikapatrullen har testat fikat på IKEA restaurangen i Jönköping två gånger tidigare, år 2016 testades deras vanliga fika och år 2017 testades deras afternoon tea. År 2018 blir det återigen dags för en IKEA-recension!
Det finns en mängd olika bakverk på uppdukade och efter att betalat i kassan och hämtat kaffe – självservering hör till på IKEA – är Fikapatrullen redo att smaka på det första bakverket: en citronpaj med marängtopping. Pajen är härligt syrlig och har en frisk smak. Den söta marängen på toppen bryter av på ett fint sätt, däremot skulle det gärna få vara mer marängtopping. Vidare testar Fikapatrullen en seg cookie med kolasmak. Kakan är precis som en perfekt cookie ska vara: seg och söt. Allt som allt är det gott och billigt fika, som står sig bra jämfört med många andra caféer, däremot är det självfallet ett stort minus att IKEAs fika inte är bakat i vardera restaurang och därmed innehåller en hel del tillsatser.
 

Däremot är det ett stort plus att allt kaffe som serveras på IKEA är UTZ-certificerat och därmed fritt från både kemikalier och bekämpningsmedel. Du kan läsa mer om det här. Kaffet är dessutom gott (och gratis för IKEA Family-medlemmar). Miljön på IKEA Restaurangen i Jönköping är trivsam: det är ett härligt ljusinsläpp, däremot är utsikten över Asecs-parkeringen mindre trevlig. Kort och gott kan detta vara ett bra erbjudande att kolla in om ni vill fika billigt under maj månad! Erbjudandet gäller på alla IKEA Restauranger i Sverige. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *