Dahlbergs Café

Efter att ha testat över 180 caféer, varav de flesta i Småland och Västergötland, kände vi att vi behövde vidga våra vyer och besöka caféer i en stad där vi inte recenserat några fik tidigare. Därmed packade vi våra väskor, hoppade på ett tåg och färdades till Östergötland: Linköping närmare bestämt. Det första caféet vi besökte under vår dagsutflykt i Linköping var Dahlbergs Café som ligger i stadsdelen Gamla Linköping. 
 
Dahlbergs Café ligger i den anrika byggnaden Tornbergska gården som härstammar från 1700-talet och således har även caféet en traditionell inriktning. Med tanke på att Gamla Linköping är en väl bevarad stadsdel, där det finns möjlighet att besöka en gamla byggnader såsom en skola och en poststation, faller det sig naturligt att fiket väljer att följa denna linje. Caféet är ett typiskt mormorscafé med gamla möbler, färgglada dukar, blommor på bordet och omatchande porslin. Det finns dessutom ett stort antal sittplatser både inomhus och på den mycket mysiga uteserveringen. Under vårt besök valde vi dock att avnjuta fikat inomhus. 
Fikautbudet är traditionellt och Fikapatrullen börjar med att testa en kardemummabulle. Kardemummabullen är lika smarrig som den ser ut, och precis som det går att se på bilden så innehöll den rikligt med kardemumma – mums! Däremot hade bullen gärna fått vara aningen större. Fikapatrullen testar även en kaffeskorpa. Skorpan smakar som en knaprig vetebulle och det är den stora mängden pärlsocker – som förmodligen skulle få Livsmedelsverket att höja på ögonbrynet – som lyfter bakverket och ger det en sötma som gör sig god till kaffet. Kaffeskorpan är ett ovanligt bakverk som vi sällan stött på under andra cafébesök. Kaffet serveras i fina muggar men däremot upplever vi att det finns en viss beska i smaken som förmodligen beror på att kaffet har stått lite för länge. 
Som ni säkert förstår var vårt besök på Dahlbergs Café på många sätt mysigt och idylliskt: en vacker och anrik miljö, mysig inredning och gott fika. Vi kunde inte fått en bättre start på vår fikaturné till Linköping. Däremot upplevde vi att personalen var lite stel. Personalen var inte otrevlig men däremot kändes bemötandet inte lika genuint som de resterande aspekterna vi bedömer. Hur som helst, om ni har vägarna förbi Linköping bör ni göra ett stopp i Gamla Linköping, som är en turistmecka till stadsdel. Passa på att besöka en gammal folkskola för att sedan avnjuta en kaffeskorpa på Dahlbergs café, vi lovar att det kommer att bli mysigt. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *