Nolbygårds Ekobageri & Kafe

Nolbygårds Ekobageri & Kafe är en riktig pärla bland de caféer som Fikapatrullen har testat. Caféet är beläget i en sekelskiftsgård i utkanten av Alingsås inte långt från E20 så det är lätt att hitta dit. Under åren 2013-2018 har Nolbygårds Ekobageri & Kafe fått olika nomineringar av White Guide som utser Sveriges bästa caféer och restauranger. I White Guide 2018 kan man läsa att detta café håller ”mycket god klass” . Fikapatrullen kan bara instämma i detta fina omdöme. Både inomhus- och utomhusmiljön på Nolbygårds Ekobageri & Kafe är underbar. Ute i den vackra trädgården, eller snarare parken, finns diverse överraskande inslag att titta på under tiden man avnjuter sitt fika. Här finns till och med en gammal rälsbuss. Vilka andra caféer kan stoltsera med en sådan attraktion?

Inomhusmiljön är återskapad till den sekelskiftsstil som ursprungligen fanns i huset. Fikapatrullen brukar inte rekommendera sina följare att besöka caféernas toaletter, men i det här fallet gör vi ett undantag. Besök Nolbygårds kundtoalett och vi lovar att ni kommer att glatt överraskade!

Alla bakverk är bakade med ekologiska råvaror vilket också namnet ”ekobageri” skvallrar om. Det finns härliga bröd som levain, bondbröd och frukt- och nötbröd. Fikapatrullen inriktar sig dock på fikabrödet och det finns både bullar och olika klassiska bakverk som kejsarkronor och katalaner. Vi väljer varsin bulle, en traditionell vaniljbulle och en kardemummabulle. Bullarna är färska och de är fortfarande ljumma när vi smakar på dem. Mums! Bullarnas goda smak skvallrar om att de är bakade av bra råvaror.

Det är så mysigt på Nolbygårds Ekobageri & Kafe att Fikapatrullen gärna skulle stanna och smaka på deras lunch. Tyvärr har vi inte tid att stanna kvar, men vi återkommer gärna till denna pärla.

 

Slutgiltigt omdöme:

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

 

Följ oss gärna på Facebook för att inte missa några inlägg från oss! Vi har dessutom tävlingar på Facebooksidan med jämna mellanrum! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *