Trädgårdscafé Blåbäret

Trädgårdscaféet är ett härligt smultronställe som också är lite av en doldis bland de lokala fiken i Mullsjötrakten. Det kan kanske bero på att Blåbäret inte är aktivt på de sociala medierna, vilket många fik brukar vara. I alla fall ligger Blåbäret på landet mellan Mullsjö och Sandhem nära sjön Stråken. Det är skyltat till caféet från Riksväg 26/47 vid Broholm. Dessutom finns det skyltar från Ryfors bruk. När skyltarna är uppe är Blåbäret öppet och det är endast öppet när det är vackert väder. Lite ovanliga öppettider kanske, men det beror på att Blåbäret är ett trädgårdscafé och det finns endast sittplatser utomhus.
Blåbäret ligger i en idyllisk trädgård med en mysig stuga. Fiket drivs av stugägarna, som är mycket trevliga och serviceinriktade. Stämningen är gemytlig och personlig, men det finns inte plats för ett större sällskap i den lilla ombonade trädgården.
 

Allt fikabröd är hembakat och det finns bullar, småkakor och olika slags tårtor. Prisnivån är låg. Exempelvis kostar kaffe, te eller saft med bulle, kaka och tårtbit endast 60 kr (!) Kaffe och tårtbit kostar 40 kr. Vi får kaffe i en termos och påtår ingår i priset. Fikapatrullen smakar på varsin bit Mariatårta med mandelbotten, creme och grädde. Mums! Tårtan är en våra favorittårtor så den får högt betyg.

Om ni vill fika på ett annorlunda och naturskönt café tycker Fikapatrullen att ni ska besöka Blåbäret. Tänk dock på att kolla väderleken innan besöket så att fiket är öppet!

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *