Linas sommarcafé

Under nationaldagsfirandet i Falköping var det inte bara Plantis café och bistro som slog upp portarna utan även Linas sommarcafé. Linas sommarcafé har under de senaste åren varit öppet då och då, men trots att öppettiderna inte är de mest generösa är det ju givet att Fikapatrullen ska recensera caféet! Fiket har sin verksamhet i Kavlåsstugan i Plantis. Enligt Falköpings kommun har Kavlåsstugan bland annat används som arbetarbostad under 1800-talet och stugan har därmed en anrik historia. 
Kavlåsstugan erbjöd en mängd olika bakverk och dagen till ära var de flesta bakverken dekorerade med en blågul flagga. Fikapatrullen bestämde sig för att testa en bärruta och en drömtårta. Bärrutan hade en god botten och har en viss krispighet i sig, däremot skulle bärsmaken kunna vara mer framträdande. Drömtårtan var luftig och god men skulle kanske kunnat bestå av mer fyllning. Överlag upplevde Fikapatrullen att fikat kändes genuint hembakat. Dryckesutbudet var begränsat, vilket inte är så konstigt med tanke på att verksamheten är ganska liten, men kaffet var gott och serverades i fina koppar.
Det mest utmärkande med Linas sommarcafé är det fina läget: Kavlåsstugan är mysig både på insidan och utsidan. Hur mysigt är det inte att sitta och fika med utsikt över Plantis? Personalen var väldigt trevlig och Fikapatrullen vill varmt tipsa om att besöka Linas sommarcafé under de tillfällen caféet har öppet. Ett besök på Linas sommarcafé ger både en inblick i Falbygdens historia och möjlighet till hembakat fika. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *