Biscotti

Hur imponerande är det inte att Biscotti har blivit rekommenderad av White Guide fyra år i rad? Biscotti ligger i Majorna i Göteborg (Allmänna vägen 34) och uppfyller alla Fikapatrullens kriterier för ett suveränt fik: gott fika, god dryck, trevlig personal och mysig miljö. Bläddra ner för att läsa mer om vårt besök på caféet. 
Fikapatrullen besökte Biscotti under en tidig fredags eftermiddag. Det var lugnt vid den tidpunkten: ett fåtal fikagäster befann sig på plats och ur högtalarna strömmade jazzmusik. Vi blev snabbt betjänade vid disken och fick ett trevligt bemötande. Det fanns en mängd smarriga bakverk att välja bland, om du är sugen på bakverk som känns lyxigare än kanelbullar och småkakor är Biscotti helt rätt ställe att besöka. Trots de lyxiga bakverken säljs fikat till ett medelpris.
 
Till att börja med valde Fikapatrullen att testa en äppelpaj med vaniljsås. Äppelpajen hade en god och kryddig smak som karaktäriserades av en lagom sötma. Det serverades rikligt med vaniljsås i den lilla skålen och vaniljsåsen kan ha varit den godaste vaniljsås Fikapatrullen någonsin smakat. Vaniljsåsen hade en bra konsistens och en god vaniljsmak. Det andra bakverket Fikapatrullen valde att testa var en tartelette fylld med lemoncurd och toppad med maräng. Tarteletten bestod av rikligt med maräng, som hade en hård yta och ett mjukt innanmäte. Den söta marängen gjorde sig bra till lemoncurden även fast lemoncurden skulle kunnat ha varit aningen mer sur i smaken. Men allt detta är bara små petitesser: överlag var fikat jättegott och såg dessutom estetiskt inbjudande ut. 
Till bakverken valde Fikapatrullen att testa en islatte och en vanlig latte. Islatten serverades i ett högt glas och var svalkande utan att för den delen bli blaskig av isbitarna. Den vanliga latten hade en god och riklig smak. Vi valde att avnjuta vårt fika på caféets uteservering. Uteserveringen ligger på en relativt lugn gata vilket gör att man undviker att bli störd, men även caféets inneservering är inbjudande och mysig. Vill du fika på ett café som verkligen lägger kraft på både fika och dryck bör du genast ta dig till Biscotti i Majorna i Göteborg! 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *