Café Brogyllen

Det känns onekligen förvånande att läsa att Café Brogyllen på Västra Hamngatan i Göteborg öppnade så nyligen som 1996, för atmosfären och estetiken ger verkligen en känsla av en anrik plats (Brogyllens bageri i Mölndal grundades dock 1962). Detta är definitivt inget negativt, utan det är snarast imponerande att Brogyllen genom sitt smakfullt klassiska möblemang och tydliga skyltande av sina fina bakverk lyckas kännas som något härligt gammaldags. Spårvagnstrafiken rumlar förvisso förbi regelbundet utanför, men variationen på sittplatser gör att det säkerligen går att hitta ett lugnt hörn trots detta.

Fikautbudet är brett och utöver traditionellt fika skyltas det med härligt stora bröd och tårtor, men för Fikapatrullen är det just fikat som gäller och valet faller då på en blågul dammsugare och en rejäl bulle. Dammsugaren är sin estetik till trots vad man kan vänta sig av det klassiska bakverket, arraksmaken är tydlig men utöver det så är det egentligen ingenting som sticker ut. Bullen är däremot en fantastisk smakupplevelse. Sockret och kardemumman ger en härlig krispighet i varje tugga och smaken känns saftig snarare än torr. Storleken är också precis lagom, den blir aldrig för överväldigande att inmundiga men samtidigt tilltagen nog för att den fantastiska smaken ska räcka länge.
Chailatten som Fikapatrullen smakar har något tunn smak, men värmen och mättnaden den skapar väger upp. Sammantaget är ett besök på Café Brogyllen värt (för att inte säga obligatoriskt) för att testa deras härliga bulle, men varför inte också passa på att njuta av den klassiska estetiken och passa på att köpa med sig något av deras fina bröd också?
 

Fika: 

Dryck: 

Kundbemötande: 

Miljö: 

Summa: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *