Simons Rosteri & Bageri

Efter vår förmiddagsfika på Dahlbergs Café började kaffesuget sakta inta sig igen, och denna gång föll valet av café på Simons Rosteri & Bageri. Enligt caféets hemsida har det funnits i Linköping sedan år 2016. I år blev caféet dessutom utmärkt till ett café av mycket god klass av White Guide. Enligt White Guide ska ett café av mycket god klass uppfylla ”en intresant och väl genomförd prestation på mycket hög nivå vad gäller dryck och bakverk. Tillsammans med service, miljö och stämning ska gästen uppleva ett café som tillhör de bästa i sin del av Sverige”. Ägaren av Simon Rosteri & Bageri har en bred bakgrund inom cafévärlden och har bland annat varit med och startat upp granncaféet Chocolat. Ni kan läsa mer om honom här. Med dessa meriter i bakhuvudet var Fikapatrullen spända av förväntan när vi äntrade Simons Rosteri & Bageri. Skulle caféet lyckas leva upp till Fikapatrullens förväntningar?
Bakom disken på Simons Rosteri & Bageri finns en mängd olika bakverk varav alla ser utsökta ut. Fikapatrullen besöker caféet på en fredag och under fredagarna händer något speciellt på Simons Rosteri & Bageri: de friterar veganska munkar. Det är en stor åtgång på de veganska munkarna och Fikapatrullen lyckas knipa åt sig en vegansk munk med chokladfyllning. Munken är ljuvlig vilket till stor del beror på dess färskhet och den luftiga degen. Chokladfyllningen är fast i konsistensen och ger ett plus i kanten till ett redan gott bakverk. Vi väljer även att testa ett bakverk bestående av en chokladbotten av chokladmördeg som är toppad med maräng. Kakan har en generös marängtopping och har dessutom en fyllning av något som Fikapatrullen tror antingen är lemoncurd eller äpplemos – eller kanske äpplemos med en gnutta citron i? Oavsett vad är det ett ovanligt bakverk med smaker som gifter sig med varandra på ett fint sätt. 
Utmärkande för caféet är att det inte bara är ett bageri, utan också ett rosteri. Kaffet rostas på caféet och på hemsidan beskriver de även att de ”[…] ser på kaffet nästan som en konstform”. Mycket av kaffet som serveras på Simons Rosteri & Bageri är ekologiskt vilket naturligtvis ger ett plus i kanten. Kaffet visar sig dessutom vara riktigt gott vilket förmodligen beror på en kombination av genomtänkta råvaror och egenrostning. Fikapatrullen väljer dels att testa deras vanliga kaffe men även deras cappuccino. Båda dryckerna smakar gott och Fikapatrullen blir dessutom positivt överraskade av att påtår ingår: det hör till ovanligheterna på caféer som har ett stort fokus på sin dryck. 
 
Fiket är inrett i en industriell stil som samtidigt känns ombonad och mysigt. Förutom sittplatserna inomhus finns det även en innergård där det finns möjlighet att avnjuta sitt fika. Bemötandet vi får av personalen är trevligt, personalen känns genuin och överlag kan vi bara hålla med White Guide om att Simons Rosteri & Bageri håller en mycket god klass. Om ni precis som vi är stora kaffeälskare bör ni planera ni ett besök på Simons Rosteri & Bageri omedelbart. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgitligt omdöme: 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *