Café Sirius

Det finns numera caféer av alla dess slag, med mängder av olika koncept och oavsett preferenser borde de flesta kunna hitta något som passar. Sedan en tid tillbaka har Science-fiction bokhandeln i Göteborg bidragit till detta genom Café Sirius, ett café tydligt formgivet för butikens målgrupp och därmed fylld med referenser till allsköns populärkultur.

Främst yttrar detta sig i miljön. Den lagom stora cafélokalen erbjuder en variation i möblemanget och allt från stolbeklädnader, tryck på borden och miniatyrer runt om påminner om butikens inriktning. Det märks att personalen haft kul med sina referenser och här bjuds det på ett fint möte av stilar, där allt ifrån Alice i Underlandet och Star Wars till Harry Potter och superhjälteserier flyter samman.
 

Hur är då fikat? Fikapatrullen testar en salt muffin, med en stor mängd olika smakkomponenter. Det söta, salta och den luftiga bullen bjuder förvisso på variation, men i slutändan är det kanske inte ett perfekt möte. Kaffet som kompletterar bullen är förvisso rejält varmt och tilltaget, men den välbekanta smaken gör att det främst är de kreativa namnen på dryckerna som sticker ut här.

För det kan sägas att Café Sirius står och faller lite med alla sina referenser. Det är inget direkt fel på fikat här, men för någon som inte är intresserad av den nördkultur som frodas på caféet finns det många andra fikaställen som upplever smakupplevelser. Samtidigt fyller caféet onekligen sin funktion, med sin välkomnande natur som erbjuder brädspel till fikat och ständigt något kul att titta på så är det här en given rekommendation för alla som tillhör butikens målgrupp.

 

Betyg:
Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:


Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *