Väderstad Centralkonditori

Fikapatrullen förstår att Väderstad Centralkonditori är ett populärt ställe när vi möts av en ringlande kö av fikasugna gäster. Givetvis blir vi nyfikna på vad som lockar alla besökare till den lilla orten Väderstad i Mjölby kommun. Efter en kort stunds köande och en lång fikastund har vi svaret: Väderstad Centralkonditori har ett underbart gott fikabröd! Det tycker också White Guide som har nominerat Väderstad som ett café av ”mycket god klass” 2018.

Sortimentet är stort och varierat till rimliga priser. Det finns många olika sorters bullar och på konditoriets hemsida kan man läsa att ”vi älskar att baka bullar och därför består nästan halva sortimentet av bullar”. Dessutom kan du välja mellan olika bakelser och gokakor. Om du är sugen på något annat än söta bakverk har Väderstad Centralkonditori olika smörgåsar. Du kan till exempel välja mellan stora räkmackor som är rikligt dekorerade med räkor eller matiga köttbullsmackor. Därutöver finns det Väderstadsknäcke att köpa med sig hem.

Fikapatrullen väljer en marängbakelse som är vackert dekorerad vilket ni kan se på bilderna här på bloggen. Den är fylld med vaniljkräm och grädde. Hur smarrig som helst! Dessutom väljer vi en bakelse med det spännande och oväntade namnet ”Karl-Henriksbakelse” (!). Den har en wienerbrödsbotten och är fylld med sylt och grädde samt dekorerad med jordgubbar. Till kaffet dricker vi bryggkaffe som smakar gott. Det finns även andra kaffedrycker att välja på om du så önskar.

Cafélokalen, som har tjänat som konditori sedan 1914, är inredd i retrostil. Det är trevligt och ombonat med många roliga tavlor och prylar att fästa ögonen på. Det finns också en stor uteservering utanför caféet. Fikapatrullen tycker dock inte att cafémiljön särskiljer Väderstad Centralkonditori från många andra caféer. Det är det härliga sortimentet som är centralkonditoriets styrka. Slutligen vill vi även berömma den tålmodiga och serviceinriktade personalen som svarar vänligt på frågor trots den långa kön bakom oss.

Om du färdas på E4:an i sommar tipsar Fikapatrullen dig att svänga av till Väderstad (avfart 107, ca 3 minuter från E4) och ta en fikapaus på Väderstad Centralkonditori.

 

Betyg:

Fika:

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö:

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *