Nygrens Café

En solig julieftermiddag begav sig Fikapatrullen till Nygrens Café i Alingsås. Under flera år i rad har Nygrens Café blivit White Guide-korat som ett café med en mycket god klass. Det är dock inte enbart experterna som anser att Nygrens Café håller en hög klass, utan fiket har även ett högt betyg på Cafékartan.se. Faktum är att det inte är första gången som Fikapatrullen besöker Nygrens Café: under våren 2015, innan Fikabloggens födelse, besökte ena halvan av Fikapatrullen Nygrens Café och åt en makalöst god bountykaka. Därför var vi naturligtvis tvungna att återvända till Drottninggatan 27 i Alingsås för att recensera caféet. Den här gången fanns det tyvärr inte någon bountykaka att avnjuta, men Fikapatrullen hängde inte läpp för den saken!
Nygrens Café ligger på en mysig innergård som förr i tiden var en gammal handelsgård, enligt caféet hemsida. Trots att caféet ligger i centrala Alingsås bidrar innergården till att Nygrens Café blir en lugn oas för fikasugna besökare. Utöver innergården, som erbjuder många sittplatser, har caféet både en under- och övervåning där det finns möjlighet att avnjuta sitt fika. 
 
Dagen som Fikapatrullen besöker Nygrens Café är det riktigt varmt utomhus och därför är Fikapatrullen sugen på fika av enklare karaktär: nämligen småkakor. Att äta småkakor på ett café som Nygrens Café, med ett stort utbud av pajer och kakor, kan anses vara ett slöseri, men det visar sig att vi gör helt rätt val. Till att börja med testar vi en cookie med tranbär och vit choklad. Smakerna gifter sig på ett fint sätt och den har dessutom en härlig seghet. Fikapatrullen testar också en daimsnitt som innehåller rikligt med daimbitar. Kakan har en härlig konsistens och slinker ner lätt. Till fikat väljer Fikapatrullen att dricka islatte. Islatten serveras i vackra glas med roliga sugrör och har en god smak. På fikets hemsida står det att kaffet är ekologiskt och att bönorna mals på caféet vilket märks i och med den goda smak som kaffet har. Nygrens Café har även ett stort utbud av andra spännande kaffedrycker. 
Caféet är inrett på ett härligt kaotiskt sätt med möbler i olika färger och former och många häftiga dekorationer att fästa blicken på. Fikapatrullen tycker att Nygrens Café är riktigt mysigt. Personalen ger ett trevligt bemötande och serverar kaffet till bords. Fikapatrullens andra besök på Nygrens Café var minst lika bra som det första. Återigen levererar Alingsås på caféfronten! 
 
Betyg:
Fika:

Dryck:

Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *