Wrågården

Hur fantastiskt låter det inte med en restaurang/ett café som erbjuder bisonsafari, fotbollsgolf, paintball och en älgpark? Wrågården utanför Falköping tillhandahåller allt detta: och mycket mer. Det finns bland annat möjlighet att bo i en älg (!): en stuga som ser ut som en älg och som är placerad i älgparken. Wrågården beskriver själva att de ”[…] har utvecklats från traditionellt jordbruk till ett företag i besöksnäringen”. Sannerligen må Wrågården vara ett populärt besöksmål för turister, men säkerligen även för lokala invånare .
Wrågårdens öppettider är sporadiska: för att bäst se när caféet är öppet rekommenderar vi att ni kikar på deras Facebooksida. Under juli månad har Wrågården öppet för fika onsdag-söndag mellan klockan 15-19. Fikapatrullen begav sig på cykel iväg till Friggeråker utanför Falköping där Wrågården ligger: men för den som inte orkar trampa fem kilometer mellan Falköping-Wrågården går det givetvis utmärkt att åka bil dit. Under Fikapatrullens besök erbjöd Wrågården ett begränsat utbud av fika och Fikapatrullen valde därför istället att testa caféets hemmagjorda glass. Glassen går att få i strut eller bägare varav Fikapatrullen valde att avnjuta glassen i strut. Sammanlagt testade vi fyra olika smaker: choklad, päron- och lakrits, hallonsorbet samt ananas- och kokossorbet. Chokladglassen innehåller rikligt med bitar av mörk choklad vilket förhöjer glassens smak. Päron- och lakritsglassen smakar betydligt mer lakrits än päron, även om päronsmaken finns närvarande i bakgrunden. Glassen har en god och frisk smak vilket även de två sorbeterna vi har testat har. Hallonsorbeten har en tydlig hallonsmak men vår favoritglass – eller rättare sagt sorbet – är ändå ananas- och kokossorbeten. Den har en fräsch smak av ananas och i 30 graders hetta är en kall och god ananas- och kokossorbet precis vad vi behöver. 
Till fikat dricker vi bryggkaffe som håller en stabil kvalité. Wrågården är vackert beläget på landet och det finns både många sittplatser inomhus och utomhus. Vi får ett positivt intryck av Wrågården och verksamhetens mångsidighet, men däremot upplever vi att Wrågården står starkare som restaurang och turistattraktion än som caféverksamhet: vilket är en naturlig baksida av verksamhetens varierande karaktär. Vi rekommenderar absolut ett besök på Wrågården, gården är vackert belägen och det finns många spännande aktiviteter att utföra, men om ni är ute efter ett cafébesök där fikat står 100 % procent i centrum finns det många andra alternativ. Däremot, hur många möjligheter finns det att övernatta i en älgstuga? Väldigt få. Wrågården är unikt på sitt sätt. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme: 

1 Comment

  1. LonnieBobby
    december 15, 2020

    I am so glad to have found this website, it’s toally everything my friends from work and I have been searching for. The details here on the web site is beneficial and needed and will assist my friends and I a lot. It looks like everyone gained a significant amount of specifics concerning this and other pages and information definitely show it. I’m usually not on the internet most of the time but when I get an opportunity I am more often than not avidly hunting for this type of knowledge or stuff closely related to it. When you get a chance have a look at my website large dog playground in downtown dallas

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *