Crea Diem Bokcafé (Ods Bokcafé)

Visst låter det trevligt med ett bokcafé? Fikapatrullen har nyligen besökt ett sådant i Od, Herrljunga kommun. Caféet heter Crea Diem Bokcafé och det ligger ute på landet i en underbar miljö. Caféet skulle utan tvekan även kunna kalla sig ett trädgårdscafé med tanke på omgivningen. Här finns en stor uteservering med bord utplacerade överallt i den vackra trädgården.
När Fikapatrullen stiger in i bokcaféet ser vi mängder av böcker både i hyllor längs väggarna och på ett bord mitt i lokalen. Alla böcker är till salu och vi noterar att de är utplacerade utifrån olika kategorier. Längre in i den trevliga lokalen hittar vi försäljningen av mat och fika. Förutom fikabröd kan man köpa hemlagade rätter på Crea Diém. Allt fikabröd är också hembakat. Det finns ett utbud av klassiska bakverk och dessutom finns det vackert dekorerade smörgåsar.
 

Fikapatrullen avnjuter en bit jordgubbstårta med fin dekor. Den är lite annorlunda än traditionella jordgubbstårtor eftersom den har en botten av citronmousse. Den är fräsch och syrlig och de smakerna passar fint den här sommarvarma dagen. Vi äter även en päronpaj med mandelbotten. Till pajen serveras vispgrädde. Den är generös i storleken och smakerna är väl avvägda. Vi väljer att sitta utomhus och fika, men det skulle säkert ha varit lika trevligt att sitta i den mysiga cafélokalen.

Crea Diém betyder ”skapa dagen” och det är ett passande namn på bokcaféet som strävar efter att vara en mötesplats ”där man kan ladda de mänskliga batterierna och få ny inspiration”. Enligt caféets hemsida (http://www.creadiem.se/) finns det mycket att göra på platsen till exempel samtala, läsa tidningar, fika, uppleva en utställning, promenera eller hyra en cykel och cykla runt i de fina omgivningarna. Behöver du ladda dina batterier? Passa då på att besöka Crea Diém Bokcafé under sommaren eller hösten. Caféet har öppet under mars till december.

 

Betyg: 

Fika: 

Dryck:

Kundbemötande:

Miljö: 

Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *