Café Tintin, Linnégatan

Det finns två Café Tintin i Göteborg: ett på Engelbrektsgatan och ett på Linnégatan. Sedan hösten 2017 drivs caféerna av olika ägare och det café som vi recenserar i den här recensionen är Café Tintin på Linnégatan. Café Tintin har enligt hemsidan funnits i Göteborg sedan år 1993. Café Tintin förkortas ibland till CT24: caféet är nämligen öppet 24 timmar om dygnet året runt. Det är relativt ovanligt med caféer som är öppna dygnet runt i Sverige, men vi i Fikapatrullen både tror och hoppas att denna trend kommer att växa sig större, och i sådana fall kan Café Tintin anses vara ledande när det kommer till sådana generösa öppetider. 
Café Tintin erbjuder ett gediget utbud av dygnets alla måltider: frukost, varma maträtter och givetvis fika. Du behöver inte oroa dig för smuliga småkakor och kanelbullar med en snål mängd fyllning: dessa bakverk existerar inte på Café Tintin. Istället inriktar sig caféet på desto smarrigare bakverk såsom pajer, kladdkakor och stora fluffiga maränger. Efter en stunds övervägande väljer Fikapatrullen att testa caféets hallonpaj och rocky road-kaka. Caféet har även ett rejält utbud av både varma och kalla kaffedrycker vilket gör att Fikapatrullen beställer en islatte och en mochalatte. Värt att notera är att vi får ett mycket trevligt bemötande av personalen, personalen ger ifrån sig ett glatt intryck och vi känner oss väl välkomnade på caféet vilket vi tycker är en god början på fikabesöket. 
 
Båda bakverken serveras i rejäla bitar: det kan betraktas som ett i-landsproblem, men portionerna är nästan för stora. Det serveras även generöst med vaniljvisp till hallonpajen och rikligt med grädde till rocky road-kakan. Hallonpajen är en smulpaj som består rikligt med hallon. Den har en god och balanserad smak och vaniljvispen gör sig bra till bakverket, även om Fikapatrullen hade föredragit vaniljsås till pajen. Rocky road-kakan har en god smak av choklad och kombinationen choklad, jordnötter, marshmallows och kolasås blir aldrig fel: däremot skulle bakverket kunna vara lite kladdigare. Islatten serveras osötad och trots att drycken är god tror vi att den skulle vara ännu godare med någon form av sötning. Mochalatten serveras med en lagom mängd grädde och har en god chokladsmak utan att för den delen bli för söt. 
Prisklassen på Café Tintin är relativt hög: ett bakverk och en dryck kostar cirka 90 kr. Vi brukar räkna 60-70 kr för bakverk och dryck som medelpris. Visserligen är portionerna större på Café Tintin än på många andra caféer, men är det rimligt att betala så mycket för såpass enkla bakverk såsom smulpaj och rocky road? Utöver Tintin-affischer på väggarna är inredningen relativt neutral och det som lyfter Café Tintin är framför allt det trevliga personalbemötandet och att caféet är dygnet runt-öppet. 
 
Betyg:
Fika:
Dryck:
Kundbemötande:
Miljö:
Slutgiltigt omdöme:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *